Web Analytics

Susţinere totală pentru ca Radu II să candideze la preşedinţia AJF Argeş

de | 30.01.2020 13:27 | Sport

Fostul mare fotbalist al FC Argeș, Marin Radu II, este noua propunere de candidatură la șefia Asociației Județene de Fotbal. Profesorul Marin Radu este susținut de nume importante din fotbalul argeșean, precum Ilie Bărbulescu, Gheorghe Cristian, Viorel Moiceanu, Aurel Ancuța și Daniel Ionașcu. Chiar dacă Radu II încă nu este decis să candideze pentru această funcție, ne-a confirmat faptul că a existat o discuție pe această temă și că numele său este tot mai vehiculat în lumea fotbalistică argeșeană pentru această funcție. Primul intervievat pe această temă este Ilie Bărbulescu.

13 barbulescuIlie Bărbulescu: ”Este momentul schimbării”

# Am înțeles că, mai nou, dvs. și alte glorii ale FC Argeș vreți să vă implicați mai mult în sportul argeșean. Despre ce este vorba?
– Da, vreau să mă implic mai mult în sportul argeșean. Și mă refer la foștii sportivi de performanță. Am făcut o propunere cât se poate de normală, și mă refer la Marin Radu II, care cred că este cel mai potrivit să conducă Asociația Județeană de Fotbal. Cei care sunt acum la conducerea acestei instituții nu au nicio legătură cu noi, cei care am făcut performanță la FC Argeș. Poți să-l compari pe Vali Ilinca sau pe Răzvan Tunaru cu Radu II? Nu este în primul rând vorba de mine, rețineți!
# În afară de dvs., cine îl mai susține pe Radu II pentru această funcție?
– Pe Radu II îl susține tot Piteștiul. Nu vorbim despre mediul politic sau despre altceva… Este un fotbalist emblematic al Argeșului, un om serios și de mare valoare. Ce a făcut Cornel Sorescu? I-a adus pe Tunaru, pe Ilinca… Nu se poate așa ceva! Noi venim cu Radu II și cu Radu II vom câștiga aceste alegeri.
# Ce spune Radu II despre această candidatură?
– Am vorbit cu el și este de acord, deși este ceva mai sceptic în această privință. Adică el se teme, nejustificat din punctul meu de vedere, că nu ar avea susținere foarte mare… L-am asigurat că nu este așa. Una este să candideze el și alta este să candideze altcineva… Este nu campionul nostru, este golgheterul nostru! Dacă era, mă puneam eu pentru această funcție, dar înaintea lui – niciodată… Îl respect foarte mult și cred că merită să conducă Asociația Județeană de Fotbal Argeș.

”La AJF sunt mulți oameni care n-au ce să caute. S-a făcut acolo o gașcă de trăit bine”

# Veți face parte din echipa lui Radu II?
– Eu îl susțin, mai mult nu vreau. Am făcut echipă cu el pe terenul de fotbal. Eu am drumul meu… Dar, ca o paranteză, îl susțin și propun să se întoarcă înapoi la AJF și pe Mihai Ghiberdel, un mare profesionist pe care Cornel Sorescu l-a dat afară.
# Deci, doriți o reformare reală la AJF Argeș?
– La AJF sunt mulți oameni care nu au ce să caute. S-a făcut acolo o gașcă de trăit bine. Nu am nicio treabă cu nimeni, dar nu pot să nu observ ce s-a făcut acolo, la AJF-ul ăsta!
# Dar președintele AJF Argeș este votat de președinții de cluburi de la Liga a IV-a și Liga a V-a. Credeți că aceștia îl vor vota pe Radu II?
– Credeți dvs. că Radu II și Ilie Bărbulescu chiar nu or să fie votați? Cine nu ne votează pe noi doi? Hai să fim serioși! Poate să mai existe vreun rătăcit, dar totuși cred că Radu II va fi votat fără probleme. Trebuie să mai spargem gașca aia de acolo, acel sistem… E nevoie de schimbare! Dacă nu mai vrea Radu II să candideze, nu e niciun fel de problemă. Candidez eu. Radu II însă este cel mai potrivit pentru această funcție. Are o relație foarte bună cu Federația Română de Fotbal, are valoare, este o personalitate și poate să facă lucruri bune la AJF. Este momentul să facem schimbare la AJF. Îl susțin pe Radu II.

Aurel Ancuţa: ”Au fost numai arbitri în funcţiile astea, e timpul să fie şi un fotbalist”

Aurel Ancuța: ”Sunt de acord cu această candidatură. Orice coleg cred că cunoaște mai bine domeniul de activitate decât cei puși politic. Chiar m-aș bucura pentru el și cred că merită cu prisosință această funcție. A fost un jucător mare, care a făcut multe pentru FC Argeș. De obicei însă posturile astea sunt cam politice, dar cred în șansele lui Radu II de a ajunge acolo. În ultima perioadă au fost numai arbitri în funcțiile astea ale AJF-ului și cred că ar fi timpul să fie și un fost fotbalist. De ce nu?”.

Daniel Ionaşcu: „Are intrare la Federaţie oricând…”

Daniel Ionașcu: ”O candidatură din punctul meu de vedere binevenită. Este un om de fotbal, este un om care a trăit fotbalul la cea mai înaltă performanță. Cunoaște sistemul și este un om al fotbalului din județul Argeș. Este un nume cunoscut la nivel local, la nivel național. Are intrare la Federație oricând, a fost golgheterul țării de trei ori… Deci, este un om care poate să candideze pentru funcția asta”.

Gheorghe Cristian: „Radu II este un nume important în fotbalul românesc”

Gheorghe Cristian: ”Radu II este un nume important în fotbalul românesc. Jos pălăria pentru cariera de fotbalist a lui Radu II! Ca antrenor, la fel! A avut rezultate bune la nivel de copii și juniori și chiar la nivel de seniori. De asemenea, pentru această funcție de conducere cred că îl ajută foarte mult și faptul că a fost șef de centru de copii la Mioveni. Mă refer la organizare, pentru că un șef de centru organizează toate grupele, cu deplasări etc. La AJF trebuie un bun organizator”.

Viorel Moiceanu: „Ideea mi se pare chiar una foarte indicată”

Viorel Moiceanu: ”Mi se pare ok, având în vedere valoarea ca jucător, profesor și ca antrenor. Mi se pare foarte bună această idee, chiar una foarte indicată în prezent. Cred că Marin s-ar descurca în funcția asta și sunt convins că, pe parcurs, și stând de vorbă și cu ceilalți colaboratori, se va descurca bine și ca organizare. Mai trebuie și ca oamenii de lângă el să-l ajute, pentru că nu poți să faci de unul singur toate treburile dintr-un județ întreg la fotbal”.

”Am avut o discuţie pe această temă, dar sincer vă spun că încă nu m-am hotărât”

Iată ce ne-a declarat Marin Radu II: ”Am avut o discuție pe această temă cu Ilie Bărbulescu, dar încă nu m-am hotărât. Nu pot deocamdată să dau un răspuns concret, dar nu este exclus… Și Ilie Bărbulescu a auzit ceva despre acest lucru… Sincer vă spun că încă nu m-am hotărât! Vorbește lumea…”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii