Web Analytics

„Suntem în moarte clinică în aproape toate domeniile de activitate”

de | 21.09.2017 11:52 | Economie

19 FloriGrigoras# Florentina Grigoraş, consultant pentru fonduri europene, despre dezastrul din România

Florentina Grigoraș, unul dintre cei mai apreciați consultanți pentru fonduri europene din România, a scris recent pe Facebook despre situaţia dramatică în care se află România. Iată mai jos ce a scris Florentina Grigoraș în postarea sa ce a strâns mii de vizualizări și like-uri.

„E jale mare! Suntem în moarte clinică în aproape toate domeniile de activitate, nu numai economică ci şi socială, culturală, sportivă etc.
În spitale nu mai sunt locuri pentru bolnavii psihici cărora li se oferă libertatea de a deveni criminali. Şi nu e vina bolnavului ci a statului, aşadar statul este criminal, nu cel diagnosticat (a se vedea cazul Mioveni).
În învăţământul aşa zis de stat, nu există manuale la orele de curs, însă prea minunatul „şef al ştiinţelor” ne excită la maxim cu editarea manualului de educaţie fizică şi dirigenţie. Nu ne mai facem bine, clar!
În asistenţă socială, în loc să-i punem la muncă şi bice pe puturoşi, le plătim din buzunarul nostru, pentru că aşa vrea statul, leneveală din crâşmă de pe marginea şanţului şi apoi ne amuzăm copios la TV cum nea trifoi a lu’ sifronica din deal, i-a spart nasul lu’ bombonel, amantu’ lu stejărică de peste deal. Şi să vezi atunci dezbateri televizate cu ditamai psihologii şi avocaţii care în loc să dezbată subiecte precum consilierea pacienţilor diagnosticaţi cu boli terminale sau oricare alte subiecte care ne dor, merg să-şi «vândă» competenţele pentru notorietate”.

„Statul importă sau batjocoreşte ţăranul român cu câţiva zeci de bani”

Florentina Grigoraș critică argumentat și problemele mari din agricultură și accesarea fondurilor europene: „Agricultură? Vai de noi… Treceam ieri prin Bărăgan pe lângă ţăranii bătuţi pe ogoare de ploaie şi vânt, şi care în loc să-şi găsească o zi de linişte, vindeau cu soarele-n cap, propriile produse pe sume modice. Prea puţini şoferi se opreau. Din milă, sigur. Păi, ce să faci? Statul importă sau batjocoreşte ţăranul român cu câţiva zeci de bani, litrul de lapte sau 2-3 lei kg de carne. Nimic n-ar mai fi poate de spus.
Armata, jandarmerie… Cei mici execută, cei mari ies la pensie şi se reangajează.
Şi, în încheiere, chiar dac-ar mai fi multe de spus sau descris, ajungem la fonduri nerambursabile, această unică şansă a României de a ajunge pe o linie de plutire, de supravieţuire, de speranţă! E mort, totul! Şi v-o spun cu toată responsabilitatea. Se dăduse un termen: sfârşitul lunii mai pentru şefii AM-urilor. A trecut şi nimeni n-a căzut. Mai mult, şi-au asumat calificativul de incompetenţi în faţa Parlamentului, apoi au revenit şi s-au votat singuri în aceleaşi posturi. Mamamia, în ce hal am ajuns, noi cei în faţa cărora se derulează circul. Acuş, cu vreo două săptămâni în urmă, domn’ Tudose, brăilean de-al meu, a mai dat un termen: 20 septembrie. Tare mult aştept data de miercuri. E ultima!
Fraţilor, unde ştiu şi cunosc, vorbesc faptic cu cifre şi hârţoage. Unde n-am ştiut, am emis o părere, însă la fonduri nerambursabile, pierdem tot ce ni s-a repartizat anul acesta (bugetele CE sunt anuale, nu mai sunt alocate pentru toată perioada de programare). Repet, în acest domeniu, nu mai avem nicio şansă dacă în funcţiile cheie nu vin oameni asumaţi, pregătiţi şi responsabili! Şi toate problemele vin din urmă, din 2013, când România trebuia să fie pregătită pentru ceea ce va urma… Dar, deh, „câte bordeie atâtea obiceie”. Câte guverne, tot atâtea strategii şi ghiduri slabe, fără esenţă, cu paragrafe care se bat cap în cap din punct de vedere legal.
În acest moment nu mă mai interesează decât afacerea mea, beneficiarii mei, familia şi ceea ce pot dărui necondiţionat pentru cei nevoiaşi care pot muri în orice moment din lipsa alimentaţiei şi a bolilor cauzate de stres şi sărăcie!”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole