Web Analytics

„Sunt destui în filiala judeţeană care sunt liberali doar de dragul beneficiilor şi avantajelor”

de | 4.05.2017 18:12 | Politica si Administratie

3 miutescu# Declară Adrian Miuţescu, preşedintele PNL Argeş
Adrian Miuţescu a câştigat alegerile pentru şefia Partidului Naţional Liberal care au avut loc sâmbătă, 29 aprilie a.c., la Casa Sindicatelor din Piteşti. Miuţescu şi-a zdrobit practic adversarii, obţinând aproape de trei ori mai multe voturi decât candidatul clasat pe locul secund, respectiv deputatul Dănuţ Bica. În urma votului exprimat de cei 475 de delegați provenind din 96 de organizații liberale din judeţ, Adrian Miuţescu a obţinut 263 de voturi, Dan Bica – 89 de voturi, Radu Perianu – 82 de voturi, iar Olimpia Doru – 40 de voturi. Noul preşedinte al PNL Argeş ne-a acordat şi un scurt interviu în care dezvăluie planurile sale de revigorare a filialei argeşene a PNL.

„Celor care sunt în solda PSD-ului le-am cerut să plece singuri la PSD”

# Cum vă explicaţi că tocmai în leagănul Brătienilor liberalismul s-a diluat din temelii?
– Cred că în primul rând a fost un dezinteres de a genera o organizaţie puternică la nivel naţional. Ăsta a fost un aspect legat de fosta conducere. Un al doilea aspect, faptul că Alina Gorghiu era din Argeş, după părerea mea, ar fi trebuit să existe o motivaţie şi o ambiţie în plus pentru ca judeţul să fie undeva, în frunte şi să aibă o prestaţie foarte bună. Dar a existat şi din punctul ăsta de vedere un dezinteres inexplicabil faţă de Argeş, din partea conducerii centrale, pe care eu l-am mai sesizat la momentul potrivit, dar nu am fost luat în seamă. Şi în al treilea rând, infiltrările pesediste sau de altă natură în Partidul Naţional Liberal, care n-au făcut altceva decât să lucreze din interior în favoarea PSD-ului şi în defavoarea PNL. Ăstea au fost principalele motive, dar, sigur, au mai fost şi altele mai mărunte: lipsa de implicare în organizarea partidului, faptul că nu s-a făcut opoziţie în mod real în toate structurile administrative şi aşa mai departe.
# Vorbeaţi de liberali care lucrează cu Partidul Social Democrat. Cam câţi trădători şi iubitori de PSD are PNL Argeş?
– Mi-e greu să vă spun acum… Eu le-am transmis un mesaj când am fost ales preşedinte, atunci, în sala Casei Sindicatelor şi le-am cerut să se ducă la PSD cei care ştiu că sunt în solda PSD-ului sau ştim că au simpatii în acea zonă, să nu ne pună pe noi în situaţia asta, să îi obligăm noi să se ducă. Să plece singuri. Dar sunt destui, pentru că acea compilaţie cu USL-ul a lăsat urme şi lasă urme serioase la nivelul organizaţiilor şi nu numai la Argeş, ci şi în organizaţiile din ţară, pentru că USL-ul a lăsat multe legături din interes de funcţii, de deconcentrate şi din multe alte motive.

„Vom încerca să găsim candidaţii pentru primării încă din timp ca să nu culegem de pe la alţii ce rămâne”

# De mai bine de doi ani, PNL este într-o scădere masivă de procente şi asta s-a văzut şi la alegerile locale, şi la cele parlamentare. Concret, ce aveţi de gând să faceţi pentru a revigora filiala judeţeană?
– Efectiv asta vom face, vom revigora şi vom reconstrui filiala din temelii. Vom reface organizaţiile locale, vom încerca să deschidem partidul, să aducem oameni noi pentru a putea veni cu un suflu nou. Vom încerca să promovăm tineri pentru a putea veni cu un suflu nou, tineresc, în partid şi să găsim candidaţii pentru primăriile din judeţ încă din timp, să nu lăsăm pe ultima sută, să luăm ce om nimeri şi să culegem de pe la alţii ce rămâne. Vom întări credibilitatea partidului prin acţiuni efective, serioase şi transparente, fără să încercăm să fim închişi, să umblăm pe dedesubturi, cu minciuni, cu lucruri de genul ăsta. Sigur, strategiile interne nu le vom devoala, că probabil vom fi contracaraţi sau săpaţi de ceilalţi, dar ceea ce va fi posibil de spus vom spune foarte deschis şi foarte transparent. De asemenea, fac un apel către toţi liberalii care au fost membri, care sunt simpatizanţi ai PNL sau simpatizanţi de dreapta să revină la partid şi să ia legătura cu organizaţiile locale, cu organizaţia judeţeană, cu organizaţiile din municipii sau chiar cu mine personal, dacă doresc să se implice şi să aibă o activitate în partid şi, din punctul  meu de vedere, vor avea toată deschiderea. Cred că va trebui să creăm acel spirit şi condiţiile pentru ca tinerii şi oamenii să poată avea încredere că pot face o carieră politică reală şi corectă în PNL, nu să câştige numai doi, trei inşi interese personale, iar ceilalţi, tot partidul, să piardă, să nu aibă niciun fel de satisfacţie, nici măcar satisfacţia că partidul tău are un rezultat bun.

„Nu am de gând să fac epurări în partid”

# Cum staţi în filiala judeţeană cu liberalii care sunt liberali doar de dragul avantajelor şi beneficiilor?
– Stăm bine din punctul ăsta de vedere! (râde) Adică sunt destui de genul ăsta, dar, repet, vom încerca să găsim acele pârghii şi acele metode pentru a-i putea convinge pe cei care sunt serioşi că pot munci cu încredere şi se pot implica, având şi satisfacţii şi motivaţii, dar şi respectul muncii lor. Iar cei care sunt puşi numai pe interese personale să fie descurajaţi şi de ceilalţi pentru a pleca acolo unde e locul lor, la alte partide care se ocupă cu treburile ăstea. Şi în PNL au fost oameni care, în diferite ocazii, s-au dus numai după funcţii. Vă dau exemplu, la ALDE, când au plecat o parte din oamenii PNL, au plecat tocmai în interesul, fiind la guvernare ALDE, că vor obţine o funcţie, că vor obţine altceva şi aşa mai departe. Sigur, sunt şi alte situaţii, în alte partide mai mici.
# Cât de mult a afectat partidul înglobarea fostului PDL? Vă gândiţi la o epurare de catifea?
– N-am de gând să fac epurări de genul ăsta în partid. Colegii din fostul PDL, ca şi cei din fostul PNL trebuie să se integreze şi pe toţi trebuie să îi tratăm ca pe nişte colegi, iar criteriile şi pretenţiile trebuie să fie aceleaşi pentru toţi, indiferent de unde au venit, pentru că trebuie în primul rând instaurate principiile, regulile şi bunul simţ pentru ca toţi oamenii să le respecte. Nu trebuie mers pe ideea unor revanşe sau epurări de genul ăsta. Nu mă gândesc la acest lucru. Înglobarea fostului PDL a fost şi pozitivă şi negativă. Sigur că fosta guvernare PDL, în special guvernarea Boc, a afectat în planul imaginii PNL-ul, prin fuziune, dar în acelaşi timp a adus şi un plus generat de acele structuri sau oameni care sunt şi de bună calitate în PDL, care au muncit şi care pot aduce un plus în PNL. Deci, din punctul ăsta de vedere, am şi câştigat, am şi pierdut. Dar aşa e în viaţă şi în politică, nu poţi doar să câştigi!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii