Aproape 200 de substanţe chimice, care pot duce la cancer de sân, sunt utilizate în ambalajele alimentare şi ar putea ajunge astfel în mâncare, iar apoi în corpul uman, a constatat un nou studiu, potrivit CNN.
„Există dovezi importante că 76 de substanțe cancerigene la sân cunoscute sau potențiale din materialele care vin în contact cu alimentele achiziționate recent în întreaga lume pot fi găsite la oameni”, a declarat coautorul studiului Jane Muncke, director general și director științific la Food Packaging Forum, o fundație nonprofit cu sediul în Zurich, Elveția, care se concentrează pe comunicare și cercetare științifică. „A scăpa de acești agenți cancerigeni cunoscuți sau suspectați din alimentele noastre este o oportunitate uriașă pentru prevenirea cancerului”, a spus Muncke.
Citește și: Mai mulţi copii care se jucau cu focul au incendiat din greşeală un depozit
Dintre substanțele chimice detectate recent în ambalajele alimentare, 40 sunt deja clasificate ca periculoase de către agențiile de reglementare din întreaga lume, potrivit studiului.
Ratele de cancer de sân cu debut precoce la femeile sub 50 de ani sunt în creștere, iar experții au spus că tendința nu poate fi explicată doar prin genetică.
0 Comentarii