Web Analytics

Subprefectul Soare, reacție referitoare la problema PET-urilor din barajul de la Sătic

de | 30.03.2021 12:39 | Actualitate

Subprefectul Emanuel Soare și-a expus părerea referitoare la problema apariției PET-urilor în lacul de acumulare de la Sătic, despre care v-am informat săptămâna trecută. Emanuel Soare l-a convocat la Prefectură pe comisarul șef al Gărzii de Mediu Argeș.

Am vrut să văd dacă Comisariatul Argeș al Gărzii de Mediu este la curent cu aceste situații și dacă sunt activități în derulare în sensul identificării cauzelor și rezolvării lor. În această perioadă, Garda de Mediu efectuează o serie de acțiuni împreună cu primăriile municipiilor din județ pentru identificarea și înlăturarea tuturor depozitelor necontrolate de deșeuri și, de asemenea, pentru a identifica și contacta proprietarii terenurilor pe care se identifică deșeuri.

CITEȘTE ȘI Sute de PET-uri plutesc pe lacul de acumulare de la Sătic

În contextul unei legislații care nu permite autorităților locale să intervină pentru a ecologiza terenurile aflate în proprietate privată, se caută soluții pentru identificarea celor mai rapide măsuri pentru ca deșeurile identificate să poată fi eliminate. Problematica mirosurilor persistente identificate în mai multe zone ale orașului este cunoscută, comisarii gărzii de mediu efectuând mai multe investigații în zonele respective, precum și la depozitul de deșeuri de la Albota, posibila sursă generatoare a acestora.

Chiar dacă depozitul respectă legislația în vigoare, iar procedurile specifice se desfășoară la standarde de calitate, dimensiunea acestuia, apropierea de oraș, intervalele de timp la care se operează asupra deșeurilor, toate contribuie la crearea unui disconfort cetățenilor, disconfort care nu poate fi ignorat sau tolerat”, a transmis subprefectul Emanuel Soare.

CITEȘTE ȘI Tânăr argeșean diagnosticat cu cancer limfatic. Are nevoie de ajutorul nostru!

 

 

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii