Web Analytics
scris marți, 18.06.2024

Studiu: Zilnic, un copil român devine victimă a traficului de persoane

Aproape în fiecare zi, conform statisticilor din ultimii cinci ani, un copil român devine victimă a traficului de persoane, arată o cercetare realizată în România de organizaţia Justice and Care Romania. Conform studiului, copilul victimă a traficului este, în general, adolescentă de 14-15 ani, care provine din mediul rural, din familii cu un nivel de trai scăzut, relatează News.ro.

Studiu: Zilnic, un copil român devine victimă a traficului de persoane

Cercetarea, realizată între lunile decembrie 2023 – iunie 2024 de organizaţia Justice and Care Romania, cu sprijinul unei echipe de cercetare de la University of Greenwich, Old Royal Naval College, arată care este profilul copilului victimă, dar şi al familiei şi comunităţii din care acesta provine. „Copilul victimă este fată, cu vârsta medie cuprinsă între 14-15 ani, şi provine din mediul rural. Face parte dintr-o familie mono sau biparentală, cu un nivel de trai scăzut, dar nu neapărat de tip sărăcie extremă. Se distinge prin hipersexualizare comportamentală şi vestimentară, pe care părinţii, de regulă, o acceptă şi o confundă cu maturizarea. Utilizează tehnologia digitală (de regulă smartphone) şi reţelele de socializare. Din punct de vedere psiho-emoţional, adolescenta poate distinge între bine şi rău, dar nu are suficientă autonomie pentru a se opune riscurilor şi comportamentelor autovătămătoare, ceea ce îi generează incapacitatea de auto-identificare ca victimă. De cele mai multe ori, abandonul şcolar se corelează cu momentul recrutării”, este una dintre concluziile studiului ale cărui rezultate au fost făcute publice marţi.

Citește și: Când vor merge românii fără viză în SUA?

În ceea ce priveşte profilul familiei din care provine copilul victimă, realizatorii cercetării arată că, în pofida aprecierilor anterioare, majoritatea copiilor traficaţi nu provin din familiile în care părinţii au plecat în străinătate sau din sistemul de protecţie a copilului. Familia este de regulă mono sau biparentală, cu unu sau mai mulţi copii. Nivelul de trai este scăzut, dar nu neapărat de sărăcie extremă, manifestându-se o incapacitate a părinţilor de a stabili relaţii de comunicare şi încredere cu copiii. Părinţii efectiv închid ochii pentru că au nevoie de bani şi nu îi interesează unde pleacă şi ce face copilul, atât timp cât nu mai au răspunderea lui şi există şi situaţii în care copilul poate deveni o sursă de venit.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...