Web Analytics
scris luni, 21.10.2024

Studiu: Poluarea atmosferică poate cauza demența

Oamenii de știință britanici sunt pe cale să lanseze un proiect de cercetare remarcabil care va demonstra modul în care aerul pe care îl respirăm ne poate afecta creierul. Această activitate va fi vitală, spun ei, pentru înțelegerea unei probleme medicale majore: modul în care poluarea atmosferică poate declanșa demența, transmite The Guardian. 

Studiu: Poluarea atmosferică poate cauza demența

În ultimii ani, oamenii de știință au descoperit că poluarea atmosferică  este una dintre cele mai pernicioase amenințări la adresa sănătății umane și au demonstrat că este implicată în provocarea cancerului, a bolilor de inimă, a diabetului, a natalității scăzute și a multor alte probleme de sănătate.

Citește și: Poveste impresionantă: Cea mai rapidă atletă din România a făcut comoție cerebrală imediat după cursă

Acum, oamenii de știință de la Institutul Francis Crick vor analiza implicarea acesteia în fenomenul de neurodegenerare printr-un proiect de cercetare intitulat Rapid, finanțat de organizația caritabilă Race Against Dementia și care va fi lansat luni.

Rapid va implica examinarea de către oamenii de știință a proceselor exacte prin care particulele poluante minuscule pot duce la demență, activitate care ar putea oferi o perspectivă asupra modului în care particulele din aer declanșează boala în general și, de asemenea, ar putea contribui la dezvoltarea de noi medicamente pentru a contracara progresul unor afecțiuni precum boala Alzheimer.

„Poluarea aerului nu este în general asociată cu demența. Cu toate acestea, epidemiologii au descoperit recent că particulele din aer sunt de fapt asociate destul de ferm cu riscul de boli neurodegenerative”, a declarat unul dintre liderii proiectului, profesorul Charles Swanton, director clinic adjunct al Crick. „Dorim să aflăm exact cum particulele minuscule din aer pot avea un impact atât de profund asupra creierului nostru și să folosim aceste cunoștințe pentru a dezvolta noi medicamente pentru tratarea demenței.”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...