Web Analytics

STUDIU – Cum afectează Covid-19 menstruaţia

de | 9.01.2022 10:55 | Actualitate

Un studiu publicat recent a dezvăluit faptul că vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația, așa cum au raportat anterior mai multe femei, notează publicaţia New York Times. La scurt timp după ce vaccinul anti-COVID a fost disponibil publicului larg, din ce în ce mai multe femei au raportat o dereglare a ciclului menstrual. Simptomele au variat, de la întârzieri, sângerare abudentă, dureroasă sau chiar revenirea menstruației la femeile care se aflau la menopauză.

Studiul în cauză a descoperit faptul că femeile vaccinate au avut ciclul menstrual mai lung, comparativ cu cele nevaccinate, conform sursei citate. Mai mult de atât, menstruația femeilor vaccinate anti-COVID a întârziat cu aproximativ o zi.

CITEŞTE ŞI: Salvatorii montani au avut 89 de intervenții de urgență, într-o singură zi

În același timp, ciclul menstrual și-ar fi revenit de la sine după 1-2 luni de la vaccinare. Totuși, impactul ar fi fost mai mare la femeile care au fost vaccinate cu ambele doze în timpul aceluiași ciclu menstrual, care durează aproximativ o lună.
„Sperăm ca acest studiu va încuraja producătorii de vaccinuri și studiile clinice să pună întrebări despre ciclul menstrual, în același mod în care pune și despre alte semne vitale”, a spus dr. Diana Blanchi, directorul Institutului Național de Sănătate a Copilului și Dezvoltare Umană Eunice Kennedy Shriver din Statele Unite ale Americii. Studiul, care a avut ca obiectiv să dovedească faptul că vaccinul anti-COVID poate afecta menstruația, a fost realizat pe un eșantion de aproape 4.000 de femei din SUA care își monitorizează ciclul menstrual. Dintre acestea, aproximativ 2.500 erau vaccinate.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii