Web Analytics

Studenţi de la Universitatea din Piteşti în tabără la Sinaia

de | 1.08.2019 13:14 | Actualitate

În fiecare an Ministerul Tineretului și Sportului organizează, prin casele de cultură ale studenților și Complexul Cultural Sportiv Studențesc ,,Tei”, programul național ,,Tabere Studențești’’. Acest program se desfășoară la mare, la munte și în Delta Dunării. Pe tot parcursul verii, prin acest program, 10 serii de studenți sunt cazați pentru 5 nopți la un hotel și primesc bonuri în valoare de 200 de lei cu care își achită mesele. Aceasta reprezintă o oportunitate pentru studenți de a crea noi prietenii și de a călători prin țară.

În perioada 20-25 iulie, mai mulți studenți de la Universitatea din Pitești au fost în tabără la Sinaia, au vizitat mai multe atracții turistice din Sinaia, dar și din Brașov, printre care: Palatul Știrbei, Castelul Peleș, Cazinoul din Parcul „Dimitrie Ghica”, Castelul Cantacuzino, Biserica Neagră, Vârful Tâmpa și multe altele.
Cei mai aventurieri au pornit la pas pe un traseu mai puțin cunoscut, dar forte interesant, numit „Poteca Regală”. Acest drum pietruit leagă Castelul Peleș de Poiana Stânii. Printre activitățile din tabără a mai fost și un foc de tabără la care studenții au putut să cânte și să se cunoască mai bine.
Câțiva dintre studenți și-au împărtășit părerile personale legate de această tabără.
Carmen Elena Bîrzotescu, studentă la Asistență medicală generală, anul III: „Mi-a plăcut în special locul, de mare sunt sătulă, mai ales că în fiecare an ajung pe acolo, în schimb la munte ajung destul de rar. De asemenea, m-am bucurat că am cunoscut oameni noi, acesta a fost avantajul alegerii taberei în loc să plec pe cont propriu. Mi-a plăcut că ne-am plimbat și am ajuns în diverse locuri unde nu am mai avut ocazia să merg până acum”.
Nicoleta Baraitaru, studentă la Management, anul III: „Am cunoscut persoane frumoase, dornice să viziteze, să descopere, să afle mai multe despre istoria locurilor”.
Bianca Ionela Chircioagă, studentă la Inginerie economică industrială anul IV: „În prima zi am ajuns entuziasmată la cabană, am început să ne cunoaștem, nu m-aș fi așteptat să ne înțelegem așa de bine, ținând cont că nu ne cunoșteam dinainte. Deși adesea eram obosiți, seara urmau veselia, jocurile și karaoke, ce ne-au ajutat să ne cunoaștem mai bine. Aștept cu nerăbdare următoarea tabără”.
Daniel Gheorghe, masterand la Educație muzicală contemporană, anul I: ,,M-am simțit forte bine, am legat noi prietenii, am învățat lucruri noi. S-a creat în mod deosebit o legătură între noi. A fost cea mai frumoasă tabără în care am fost până acum”.
Marian Niţescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii