Web Analytics

Curtea de Argeș. Stimulent financiar pentru nou-născuți

de | 9.12.2022 17:05 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

PNL Argeș a transmis un comunicat de presă despre propunerea consilierilor liberali de la Curtea de Argeș de a ajuta familiile cu nou-născuți. Stimulentul financiar propus este de 1500 lei.

„Municipiul Curtea de Argeș are o populație din ce în ce mai îmbătrânită. Rata de îmbătrânire demografică este superioară mediei județului și regiunii. Populația după domiciliu este în scădere iar numărul de copii nou-născuți s-a diminuat considerabil în ultimii 10 ani (192 copii în anul 2021 vs. 276 copii în 2010). Aceste realități ar trebui să reprezinte semnale de alarmă pentru orice administrație locală care se vrea a fi una responsabilă, aceasta având obligația legală să adopte măsuri sociale și economice de ocrotire a familiei”, se arată în comunicat.

Citește și Cătălin Andrei (PNL Argeș): “Domnilor de la PSD Argeș, încetați cu presiunile și amenințările”

“Urmând exemplul colegilor de la PNL Pitești, consilierii PNL Curtea de Argeș au propus, în acest sens, acordarea unui stimulent financiar de 1.500 lei pentru nou-născuți, ca o măsură suplimentară de sprijin pentru familiile care aduc pe lume un copil. Este timpul ca și Curtea de Argeș să se ocupe de viitorul lui, până nu e prea târziu!”, a declarat președintele PNL Curtea de Argeș, Cosmin Petrescu.

PNL a motivat că multe autorități argeșene acordă deja sprijin financiar familiilor cu nou-născuți. Astfel, la Bascov, Mioveni și Băbana se oferă 1.000 lei; la Bradu – 500 lei; iar propunerea de proiect de la Pitești este de 2.500 lei.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *