Web Analytics

„Ştim ce maşină conduce şi veţi vedea ce se va întâmpla cu fiul vostru”

de | 24.10.2019 13:23 | Dezvăluiri

# Rechizitoriu. Cum a fost ameninţată familia martorului în dosarul fraţilor care au omorât în bătaie un om de afaceri la Merişani

Pe 19 noiembrie, la Judecătoria Pitești va începe un proces în care o întreagă familie a fost pusă sub acuzare în dosarul omului de afaceri omorât în bătaie în trafic, în comuna Merișani, la sfârșitul lunii iunie. Mihai și Leonard Tudorici, frații care l-au ucis în bătaie pe omul de afaceri Cătălin Plăiașu din Curtea de Argeș, sunt deja în arest din iunie. În luna august, părinții celor doi frați și fratele acestora i-au amenințat și înjurat pe Maria Maria și Maria Nicolae, părinții martorului din dosarul omului de afaceri omorât în bătaie în trafic. Drept urmare, și cei trei au fost trimiși în judecată. Vă prezentăm în continuare detalii în premieră din rechizitoriul procurorilor Parchetului Judecătoriei Pitești.

Amenințările, surprinse de camerele de supraveghere

Conform anchetatorilor, pe 27 august a.c., Maria Maria și Maria Nicolae, părinții martorului din dosarul uciderii omului de afaceri Cătălin Plăiașu, au mers cu mașina la un depozit de materiale de construcții din comuna Merișani, unde s-au întâlnit cu Florica și Mihai Tudorici, părinții celor doi frați aflați deja în arest, precum și cu fratele acestora, Ionuț David Tudorici.
“S-a stabilit că cele trei rude ale inculpaților arestați preventiv au adus amenințări și injurii în mod repetat, în public, în incinta depozitului de materiale de construcții, întrucât fiul victimelor a fost audiat ca martor în cadrul unui dosar penal în cadrul căruia numiții Tudoreci Mihai și Tudorici Leonard sunt arestați preventiv”, spun procurorii. În cauză au fost audiați ca martori și trei angajați ai depozitului de materiale de construcții de la Merișani.
Conform datelor din rechizitoriu, părinții celor doi frați arestați le-au spus, printre altele, părinților martorului: “Știm ce mașină conduce și veți vedea ce se va întâmpla cu fiul vostru”. Amenințările și atitudinea agresivă a familiei Tudorici au fost surprinse și de camerele de supraveghere de la depozit. Pe imagini se vede clar cum membrii familiei Tudorici gesticulează amenințător către victime, observându-se starea lor de nervozitate și atitudinea lor violentă. La un moment dat, pentru a o intimida, Ionuț Tudorici s-a apropiat la un pas de Maria Maria, mama martorului, aceasta fiind nevoită să îl atingă cu degetul pentru a îl îndepărta. Incidentul a atras atenția și administratorului depozitului de la Merișani, care a fost nevoit să intervină în discuție pentru a aplana starea conflictuală.

Și cel de-al treilea frate Tudorici, cercetat într-un dosar de tentativă de omor

Iar Ionuț Tudorici nu e la prima abatere. Pe 5 august 2016, acesta și-a bătut crunt prietena pentru că s-a despărțit de el. Fosta prietenă a acestuia le-a declarat procurorilor că în ziua respectivă “am fost lovită de prietenul meu Ionuț Tudorici de două ori cu pumnul în față, în zona ochiului stâng și a nasului, precum și cu mai mulți pumni în partea stângă a trunchiului, motivul fiind acela că am scos de la amanet cu bani personali un telefon mobil ce îi aparținea, fără a îl anunța despre acest lucru pe Ionuț Tudorici”. S-a stabilit că în aceeași zi victima a fost transportată până în apropierea domiciliului său de către părinții lui Ionuț Tudorici, aceștia cerându-i să le spună părinților că a fost agresată de mama prietenului său și nu de către Ionuț Tudorici, “pentru a nu-i crea probleme acestuia, care era la acel moment cercetat în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de tentativă de omor”.

Cum a plătit cu viața un om care a protestat pentru o șicanare în trafic

Mihai şi Leonard Tudorici, fraţii care l-au ucis în bătaie pe Cătălin Plăiaşu, un om de afaceri de 48 de ani din Curtea de Argeş, decedat la spital pe 1 iulie, după ce a stat o săptămână în comă, sunt în arest de patru luni. Cei doi au şocat România pe 24 iunie, după ce l-au lovit violent, cu pumnii şi cu picioarele, pe un bărbat care încerca doar să aplaneze un conflict în trafic.
Cătălin Plăiaşu era patronul unei firme din Piteşti şi mergea spre casă, la Curtea de Argeş, când două maşini aflate în trafic au început să se şicaneze după o depăşire a unei coloane de autoturisme. În comuna Merişani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în faţa lui, iar şoferul şi pasagerul din BMW au coborât să-l ia la bătaie pe şoferul maşinii care se afla în spatele maşinii lui Cătălin Plăiaşu. Omul de afaceri a coborât şi el din maşină, cu gândul să-i calmeze pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească. Bărbatul a ajuns la spital cu un traumatism cranio-cerebral sever şi a murit după o săptămână, lăsând orfană o adolescentă de 18 ani, aflată în mijlocul examenului de bacalaureat. Cei doi agresori au încercat să îl bată şi pe şoferul din cea de-a doua maşină, însă acesta a blocat uşile autoturismului.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii