Web Analytics
scris joi, 03.09.2015

Stenograme incendiare cu patronul de videochat trimis în judecată

# Mircea Nicolescu: „Firma cu care lucrez e un offshore, eu banii îi primesc afară şi urez statului român, multă stimă şi respect” # Mircea Corneliu Nicolescu, administrator la Inside Gold Studio Mărăcineni, va fi judecat pentru evaziune fiscală și spălare de bani

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au dispus trimiterea în judecată la data de 21 august a.c., sub control judiciar, a inculpatului Mircea Corneliu Nicolescu, administrator la SC Inside Gold Studio SRL din Mărăcineni,  pentru săvârşirea a trei infracțiuni de evaziune fiscală, a infracțiunii de spălare a banilor și a infracțiunii de primire la muncă a mai mult de 5 persoane, fără încheierea unui contract individual de muncă.  În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că: „în perioada 2011 – 2014, inculpatul Nicolescu Mircea Corneliu, în calitate de asociat unic și administrator la SC Inside Gold Studio SRL, nu a înregistrat în evidențele contabile ale societății veniturile realizate din activități de videochat, desfășurate de un număr de 33 de persoane, cu care nu a încheiat contracte individuale de muncă și fără a declara plățile efectuate către acestea”. Activitățile de videochat s-au realizat prin intermediul a trei studiouri de videochat, situate în municipiul Pitești, Slobozia și București, persoanele de sex feminin, angajate în fapt pentru desfășurarea activității, primind lunar sume cuprinse între 600 – 3000 de dolari.

S-a pus sechestru pe suma de 27.000 de lei

Printr-o convorbire telefonică avută în anul 2014, Mircea Nicolescu i-a precizat unui intermediar neidentificat modul său de lucru:  „Mă, ce să-ți spun, din punctul meu de vedere, eu mă descurc, pentru că eu din cei aproape 20 de oameni pe care îi am, am 6 trimiși pe o firmă a lui taică-meu cu demisia nedatată în buzunar, restul sunt la negru, eu nu am nicio treabă cu România, firma cu care lucrez efectiv este un offshore, eu banii îi primesc afară și urez statului român, multă stimă și respect”. Mircea Corneliu Nicolescu a prejudiciat prin actele sale bugetul statului, cu suma de 1.327.969 lei. În cauză s-a dispus și instituirea de măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului, din acest motiv fiind pusă sub sechestru suma de 27.000 de lei, bani găsiți la locuința acestuia. Societatea Inside Gold Studio avea ca obiect de activitate „prelucrarea datelor, administrarea paginilor web și activități conexe”. Potrivit informațiilor furnizate de Administrația Națională a Finanțelor, societatea nu figura cu bilanț contabil depus pentru perioada 2011-2014, iar din noiembrie 2012 firma se afla chiar pe lista contribuabililor declarați inactiv.

„În momentul de față sunt pe undeva pe la 1 miliard în casă, pe lună… doar nu o să-i tranzitez prin conturi. Am înnebunit, să-mi ia statul jumătate!?”

Într-o altă conversație telefonică avută tot pe parcursul anului 2014, Mircea Nicolescu se lăuda cu sumele impresionante câștigate, însă spune negru pe alb că nu are de gând să-i dea statului nici o parte din câștigurile sale, recunoscând indirect activitatea sa infracțională: „În momentul de față sunt pe undeva pe la 1 miliard în casă, pe lună… doar nu o să-i tranzitez prin conturi. Am înnebunit, să-mi ia statul jumătate!?”. Primul termen al dosarului în care Mircea Nicolescu este cercetat pentru infracțiuni de evaziune fiscală va avea loc pe data de 17 septembrie, în cameră preliminară.
Alex Vlaicu

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită