Web Analytics

Stelică Crăciun l-a dat în judecată pe un poliţist de la S.O.S. că nu i-ar fi restituit un împrumut de 225.000 de euro

de | 6.02.2020 13:44 | Dezvăluiri

# Proces straniu la Tribunalul Argeş. ”Cartelul de la Mărăcineni” a început să dea în judecată poliţişti # Martor-cheie în procesul civil, de partea ofițerului Iancu Costinel, a fost un denunțător al ”Cartelului de la Mărăcineni”; este vorba de Viorel Nicolae Bolovan # În 2016, într-un denunț la DNA, martorul Bolovan dezvăluia că ”ofițerul de poliție Iancu Costinel îl ajuta pe Crăciun cu fabricarea de dosare penale… # Finalmente, Stelică Crăciun a pierdut procesul intentat pârâtului polițist # Instanța ne-a refuzat solicitarea de a consulta dosarul, invocând că nu există interes public și e vorba doar de ”un litigiu între două persoane fizice”
Un proces deosebit de interesant s-a încheiat pe la finele anului 2019, la Tribunalul Argeș. Reclamant – un membru de vază al ”Cartelului de la Mărăcineni”, celebrul Stelică Crăciun, cercetat în mai multe dosare de corupție și cumnat al nu mai puțin celebrului Nicolae Dascălu, primar la Mărăcineni. Pârât – ofițerul Costinel Iancu de la Serviciul Operațiuni Speciale din IPJ Argeș. Cel care se ocupă de întregistrări ambientale și nu numai, ca să înțeleagă toată lumea cam despre cine e vorba. Obiectul dosarului – suma de 222.500 euro, actualizată cu rata inflației, plus dobânda până la achitarea integrală. Judecătorii au respins, la termenul din 20 noiembrie 2019, cererea de chemare în judecată înregistrată în primăvara lui 2018, reclamantul Crăciun fiind obligat să îi plătească pârâtului polițist Iancu și cheltuieli de judecată, în cuantum de 1000 de lei. Motivul, poate cel mai important, este legat de faptul că unul dintre martori, cel al apărării, un fost apropiat al ”Carterului de la Mărăcineni” și cel care a făcut mai multe denunțuri împotriva lui Crăciun și a primarului Dascălu, a spus în instanță că nu a văzut și nu a auzit nimic despre suma de bani pe care Crăciun susține că i-ar fi dat-o ofițerului de poliție, într-o formă sau alta… Viorel Nicolae Bolovan, căci despre el este vorba, este personaj-cheie în mai multe dosare împotriva ”Cartelului de la Mărăcineni” aflate încă în lucru la structurile centrale anticorupție.

Crăciun a pretins că i-a dat polițistului un împrumut de 225.000 de euro în bani și materiale de construcții pentru ridicarea unei vile în Trivale

Martori oculari prezenți la ultimul termen din acest dosar ne-au relatat că în cadrul audierilor făcute în fața judecătorului, care au durat peste 10 ore, s-au spus lucruri extrem de interesante despre cei peste 225.000 de euro. Bani despre care Crăciun pretindea că reprezintă contribuția lui bănească sau în materiale de construcții sau alte servicii la vila pe care polițistul și-a ridicat-o în Trivale prin 2009-2010. Cert este că, din informațiile făcute publice pe site-ul instanței, la termenul din aprilie 2019 se vorbea despre administrarea unei probe cu expertiză în specialitatea contabilitate şi construcţii, evaluare și cercetare la faţa locului, cerere respinsă însă de instanță.

Instanța i-a admis lui Crăciun proba cu înregistrări, cu condiția ca ele să fie și transcrise pe hârtie

S-au încuviințat, în schimb, alte probe, constând în înregistrări audio. Reclamantului Crăciun i-a fost pus în vedere să transcrie toate înregistrările pe care le-a făcut, urmând ca ele să fie depuse la dosar şi comunicate părţii adverse înainte de termenul de judecată acordat, urmând ca doar eventualele neconcordanţe între înregistrări şi transcrieri să fie discutate. A existat însă mențiunea că, în situaţia în care vor fi formulate contestaţii cu privire la înregistrările audio, se va dispune efectuarea unei expertize. De asemenea, s-a încuviinţat pentru pârâţi proba cu interogatoriul reclamantului, probă ce a fost administrată la respectivul termen de judecată. Printre martorii chemați la proces au fost Cornățean Cristian, Vișan Ion Cristian și Radu Ardei. Împotriva a doi dintre martori avocatul polițistului Iancu a depus plângere penală pentru mărturie mincinoasă. Un al treilea a susținut că nu l-a văzut pe Crăciun dându-i bani polițistului Iancu, iar al patrulea, fiul viceprimarului Ardei, nu s-a mai prezentat. Unul dintre martorii citați în proces de partea pârâtului (a polițistului Iancu Costinel) a fost Viorel Nicolae Bolovan de la Mărăcineni. Acesta a povestit despre relația veche dintre Crăciun și Iancu, pe care i-a văzut întâlnindu-se încă de pe vremea când el era șef de sală la Clubul Zion al lui Stelică Crăciun. A afirmat în schimb că nu a văzut și că nu știe nimic despre respectiva sumă de bani. Mărturia acestuia și absența altor probe au făcut ca procesul să se încheie favorabil polițistului. Au rămas, în schimb, multe, foarte multe semne de întrebare… Dar și multe dosare de corupție. Unul dintre acestea se află în lucru, în prezent, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

7 bolovan2Ce spunea martorul Bolovan în denunţul din 2016: „Ofiţerul de poliţie Iancu Costinel îl ajuta pe Crăciun cu fabricarea de dosare penale…”

Viorel Nicolae Bolovan este, de fapt, personaj-cheie în mai multe dosare aflate în lucru de mai mult timp la procurorii anticorupție. Acesta a făcut, începând cu 2016, dezvăluiri complete anchetatorilor în ceea ce privește modul în care cuplul Crăciun-Dascălu de la Mărăcineni a reușit să își întindă tentaculele asupra sistemului judiciar și polițienesc din județ. Este vorba despre denunțuri la DNA, DIICOT, Parchet, anchete aflate în curs. În cadrul denunțurilor și al plângerilor penale care îl vizează pe primarul de la Mărăcineni, pe cumnatul său Stelică Craciun, dar și pe alți oameni de afaceri, apare numele judecătoarei, acum pensionate, Cornelia Inge, dar și cel al polițistului Costinel Iancu de la Serviciul Operațiuni Speciale din cadrul IPJ Argeș, funcție în care a ajuns după ce a fost îndepărtat din cadrul ofițerilor judiciariști din DNA – Structura centrală și DNA Pitești. De interes este faptul că într-unul dintre denunțurile făcute la DNA Pitești în 2016 și semnat de Nicolae Bolovan se face referire în mod explicit la polițistul Iancu Costinel: „Crăciun Stelian, cu ajutorul meu și al unor muncitori pe care îi voi identifica, a amenajat o casă și mai multe farmacii la Domnești, Mărăcineni și Suseni. Aceste imobile aparțin ofițerului de poliție Iancu Costinel, care îl ajuta pe Crăciun cu fabricarea de dosare penale și care îl sprijină în toate demersurile sale. Farmacia se numește Isis Pharm… Pentru aceste motive solicit ca prezentul denunț să fie soluționat de DNA București – Sediul Central, deoarece această grupare are influență la DNA Pitești. (…) Am văzut și auzit personal toate aceste mașinațiuni. Arăt că mă pun la dispoziția organelor de cercetare penală pentru a descoperi toate aceste fapte și sunt de acord să colaborez cu protecție pentru a deconspira aceste persoane. Sunt mai multe aspecte de relatat, acestea urmând să fie detaliate în cadrul audierii”.

Tribunalul a secretizat dosarul

Invocând istoricul relațiilor dintre reclamant și pârât, dar și calitatea de funcționar public a polițistului, precum și existența unor posibile fapte de corupție, am solicitat, în baza Legii 544, acces la dosarul care a fost judecat. Din motive pe care nu le înțelegem, Tribunalul Argeș ne-a răspuns că nu este un caz de interes public, fiind vorba despre un litigiu între persoane fizice(!). Altfel spus, dosarul a fost …secretizat.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

2 Comentarii

  1. STELICA ASTA SE CREDE DUMNEZEU, PUNE MANA PE LUCRURILE OAMENILOR SI APOI LE VINDE….ESTE UN MARE SARLATAN…..TE AMENINTA CA TE BATE SI ITI VB URAT PANA OBTINE CE VREA EL. VREAU SA DEPUN MARTURIE IMPOTRIVA LUI. SA-L ARESTEZE DOMNULE ODATA. ESTE UN OM RAU

  2. … D’apoi de , nineaca, dadusi banu’ ca prostu’ ; asta este ! Veni-vor si altele, daca la minte nu te vei destupa !