# Ministerul Dezvoltării şi Consiliul Judeţean au ajuns la un acord menit să asigure continuarea investiţiei
Florin Tecău face el ce face rar, dar o comite doar când este nevoie! Şi nu pe Facebook, în lumea virtuală, ci chiar în realitatea de zi cu zi a judeţului cotat imediat sub podium ca nivel al PIB-ului. Preşedintele Consiliului Judeţean va avea statuie pe o pârtie de schi, în locul unui jalon al traseului de slalom uriaş, după ce a reuşit să salveze o investiţie de circa 70 de milioane de lei, bani proveniţi de pe unde se poate.
Staţiunea de iarnă Molivişu nu se va mai realiza la Molivişu! Investiţia tărăgănată în zona de nord-vest a judeţului, într-un mod similar Master-planului de turism, va fi transferată în centrul Argeşului, tocmai între „Cornul Vânătorului” şi Grădina Zoologică, adică în miezul pădurii Trivale. Problemele cu finanţarea şi lipsa de implicare a unor administraţii locale în sprijinirea proiectului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară l-au determinat pe şeful judeţului să ia măsuri. După ce a stat pe canapeaua din faţa biroului ministrului Dezvoltării şi după ce a văzut Dunărea tocmai la Călăraşi, la ADR Sud Muntenia, Florin Tecău s-a întors în Piaţa Vasile Milea ca salvator. Cele şapte pârtii de schi, turbăria şi observatorul astronomic vor fi realizate în pădurea din marginea Piteştiului. Pentru realizarea pantelor impuse pentru practicarea sporturilor de iarnă, se vor efectua săpături în pădure, iar observatorul astronomic va fi amplasat în vârful unui stejar termofil din zona Plaiul Foii. Proiectul a fost extins, în sensul că nu numai schiorii vor fi mulţumiţi, ci şi patinatorii, Lunca Argeşului putând deveni un patinoar imens în condiţiile combinării fenomenelor de inundaţie şi îngheţ.
Susţinerea financiară a proiectului Molivişu-Trivale a fost rezolvată într-un mod inedit, prin atragerea de investitori care vor deveni acţionari ai societăţii care va administra staţiunea. Lista persoanelor dispuse să sprijine nu este lungă, dar nici lată, ci mai curând extrem de importantă, în condiţiile în care cuprinde nume ale unor oameni ataşaţi puternic de pădurea Trivale. Vor contribui cu sume importante Nicolae Ivănescu, Valerian Jinga, Sorin Ştefănescu, printre alţii. Staţiunea va fi deservită şi de un grup de rangeri care să vegheze la protejarea pădurii şi a pârtiilor de schi, şef de echipă urmând să fie angajat Gheorghe Davidescu.
Proprietarii terenurilor din Trivale sunt mulţumiţi. „Ca să faci pârtii pentru schiat trebuie să elimini pădurea. Noi am anticipat acest lucru, am început să tăiem de mai mult timp”.
Florin Tecău, preşedinte Consiliul Judeţean: „Ştiu că nu prea avem zăpezi impresionante în zona Trivale, dar important este să avem schiuri. Şi clăpari!”.
Asociaţiile pentru protecţia schiului au ripostat deja împotriva situaţiei. Pe internet a fost iniţiată o petiţie intitulată: „Jos Guvernul care vrea să alunecăm într-o zonă plictisitoare şi coruptă!”.
Cătălin Ion Butoiu
* P.S. Acest articol este o păcăleală de 1 Aprilie, dacă nu v-aţi prins…