Mai multe localități din Argeș se află acum în faza întocmirii documentației necesare pentru obținerea de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a statutului de stațiune turistică, fie de interes local, fie de interes național. Iar la acest moment în județ doar două comune au dobândit această calitate. Prima a fost Albeștii de Muscel (Bughea de Sus), stațiune de interes local, a doua este Dâmbovicioara, de cinci ani aceasta fiind stațiune turistică de interes național.
Doi investitori au demarat reablitarea hotelieră a complexului
Oarecum impropriu denumită Albeștii de Muscel (Bughea de Sus), stațiunea turistică străbătută de râurile Bughea și Bratia are ca susținere a statutului și faptul că la Bughea, sub dealul Măgura, sunt izvoare de apă minerală, atermale și hipotonice. Acestea au fost exploatate în timpurile recente de o societate comercială care deținea complexul balnear Bughea Băi, iar în viitorul apropiat vor fi readuse din nou în atenția doritorilor de tratament. Iar asta fiindcă doi investitori au preluat afacerea și au demarat deja reabilitarea componentei hoteliere a complexului.
Va urma repunerea în activitate a băilor care pe vremuri atrăgeau persoane din toată țara sosite la Bughea inclusiv cu bilete de tratament obținute prin intermediul caselor de pensii. Consecința va fi, potrivit celor declarate de către primarul de la Bughea de Sus, Nicolae Tarbă, solicitarea la ministerul Turismului a obținerii statutului de stațiune balneoclimaterică.
Apa izvoarelor de la Bughea de Sus poate fi utilizată atât pentru cura externă, cât și pentru cea internă.
Cătălin Ioan Butoiu
Citește și Câmpulungul, staţiune turistică şi staţiune balneo
Citește și Şi Lereşti vrea să devină staţiune turistică
0 Comentarii