Web Analytics

Stâlpul-vedetă din Câmpulung trebuia să rămână în stradă

de | 18.10.2017 18:33 | Culise

2 02Povestea e bine cunoscută şi, din păcate, a contribuit la recunoaşterea negativă a Câmpulungului la nivel naţional. Aşa cum s-a mai întâmplat şi cu descinderile la proxeneţi, cu incendiul deşeurilor sau, recent, cu parcările îngrădite de borduri înalte. E povestea stâlpului ale cărei detalii am încercat să le aflăm de la cei responsabili, adică de la conducerea Primăriei Câmpulung şi de la oamenii de la Investiţii. Şi iată ce am aflat!

Totul a început odată cu lucrările de reabilitare a străzilor Gruiului şi Richard. La acea dată, adică acum doi ani, stâlpul era montat „regulamentar”, pe marginea drumului, dar proiectul de asfaltare prevedea lărgirea căii rutiere. Prin proiect, stâlpul rămânea în mijlocul străzii, aşa că s-a prevăzut îngrădirea acestuia într-o alveolă de câţiva metri liniari, decorată cu panseluţe. Nu ar fi fost nicio problemă pentru cei din trafic… Zis şi făcut, numai că au apărut primele zâmbete! Cum, un stâlp în mijlocul străzii? Şi atunci au început demersurile pentru mutarea lui. Numai că cei de la Distribuţie Energie Oltenia au zis „pas”: noi l-am avut pe marginea drumului, voi l-aţi băgat pe mijloc, descurcaţi-vă! Numai că nimic nu se putea face fără avizul celor de la DEO, aşa că s-a ales una dintre soluţiile sugerate de cei cu curentul: cea a suportării costurilor mutării stâlpului. Şi era cea mai bună soluţie, în condiţiile în care se sugerase chiar schimbarea traseului căii rutiere! Adică devierea străzii cu consecinţa rămânerii stâlpului la locul său.
Şi problema s-a rezolvat după cum deja v-am povestit, iar totul a costat 48.000 de lei. Fără a mai spune faptul că eroul principal, adică stâlpul scos din stradă, nu a fost cel original. Originalul a fost dărâmat în timpul lucrărilor…

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii