Web Analytics
scris sâmbătă, 14.09.2024

Stadionul din Hunedoara nu mai poartă numele lui Michael Klein

Michael Klein, legendă a Corvinului și a fotbalului românesc, decedat în anul 1993, la vârsta de 33 de ani, nu mai dă numele stadionului din Hunedoara.

Stadionul din Hunedoara nu mai poartă numele lui Michael Klein

Decizia a aparținut consilierilor locali ai municipiului Hunedoara, în urma adreselor din ultimele patru luni, după cum informează clubul Corvinul, ale moştenitoarelor fotbalistului, soția și fiica sa.

Noua denumire a Complexului Sportiv ”Michael Klein” din Hunedoara este Complexul Sportiv ”Corvinul 1921 Hunedoara”.

Numele lui Michael Klein nu va mai fi rostit atât de des, cel puțin o dată la două săptămâni, așa cum s-a întâmplat de mai bine de un an, de când echipa din Hunedoara a promovat în Liga 2 și a revenit în atenția națională.

Citește și: Mircea Lucescu va fi operat în Ucraina

Legendarul fotbalist român, mort la vârsta de doar 33 de ani, pe teren, în Germania, dădea numele stadionul din Hunedoara din luna iulie a anului 2011 și nu o va mai face din acest moment.

Motivul? Soția și fiica lui Michael Klein n-au mai fost de acord ca stadionul să aibă numele simbolului Hunedoarei, după ce au înregistrat marca Michael Klein la OSIM.

Primăria municipiului Hunedoara deține marca înregistrată „FC Corvinul 1921 Hunedoara”, iar, în contextul menționat anterior, instituția a fost obligată să schimbe denumirea.

Nici noul stadion din Hunedoara, care va fi construit în locul celui actual, după ce acesta va fi demolat, nu va mai purta numele fostului fotbalist.

De asemenea, moștenitoarele lui Klein au solicitat să li se achite suma de 8.000 de euro, primită pentru tricoul care a avut pe spate numele fostului internațional, la licitația organizată pentru a se strânge banii pentru cumpărarea mărcii ”FC Corvinul 1921 Hunedoara”.

Cine a fost Michael Klein

Michael Klein s-a născut la data de 10 octombrie 1959, la Amnaș, județul Sibiu, și și-a făcut junioratul la Corvinul Hunedoara. A jucat pe postul de fundaș stânga.

A debutat în prima ligă pe 24 august 1977, în partida Corvinul – FC Argeș, scor final 2-2.

De-a lungul carierei, a jucat la echipele Corvinul (1977 – 1978, 1979 – 1988), Aurul Brad (1978), Dinamo București (1989 – 1990), Bayer Uerdingen (Germania, 1990 – 1993). La Dinamo a câștigat singurele sale trofee: titlul de campion și Cupa României, ambele în 1990.

Pentru echipa națională a României a evoluat în 89 de meciuri și a înscris 5 goluri.

A decedat la vârsta de 33 de ani, în condiții suspecte, după ce a suferit un infarct la un antrenament al echipei la care era legitimat, Bayer Uerdingen.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...