Web Analytics
scris joi, 06.10.2022

SRI: 300 de experți au simulat un exercițiu pentru apărarea în cazul unor atacuri cibernetice

Serviciul Român de Informaţii, prin intermediul Centrului Naţional Cyberint, a organizat la Cercul Militar Naţional, în perioada 3 – 5 octombrie 2022, a şasea ediţie a exerciţiului naţional de securitate cibernetică CyDEx.

SRI: 300 de experți au simulat un exercițiu pentru apărarea în cazul unor atacuri cibernetice

Potrivit unui comunicat al SRI, evenimentul, de tip hands-on, a reunit peste 300 de experţi din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii cibernetice, inclusiv cele beneficiare ale proiectului „Sistem naţional de protecţie a infrastructurilor IT&C de interes naţional împotriva ameninţărilor provenite din spaţiul cibernetic”, companii cu capital public sau privat, precum şi reprezentanţi din mediul academic. Agerpres transmite că pe perioada celor trei zile, participanţii au desfăşurat activităţi comune de soluţionare a unor atacuri cibernetice simulate în poligonul Centrului Naţional Cyberint, cu mai multe niveluri de complexitate şi un grad ridicat de realism.

Citește și: Mioveni. Dintr-un cămin-internat prăpădit a ieșit un bloc de locuințe pentru tineri

Un rol important în cadrul exerciţiului a fost atribuit şi personalului tehnic din cadrul entităţilor prezente, care s-a conectat de la distanţă la resursele destinate din cadrul poligonului, în vederea rezolvării incidentelor cibernetice apărute în cadrul celor 7 scenarii.

CyDEx are ca principal obiectiv exersarea capacităţilor de apărare în domeniul securităţii cibernetice împotriva ameninţărilor la adresa infrastructurilor IT&C cu valenţe critice pentru securitatea naţională. Conform SRI, activitatea a contribuit la conştientizarea nivelului de pregătire şi expertizei tehnice a diferiţilor actori în situaţia unui eveniment care ar putea afecta major spaţiul cibernetic la nivel naţional. În acelaşi timp, exerciţiul a ajutat la dezvoltarea şi consolidarea parteneriatului public-privat în vederea dezvoltării unui mecanism eficient de avertizare, alertă şi reacţie la incidentele cibernetice.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...