Web Analytics

Ce spune pompierul care s-a întors din drum ca să ajute victimele accidentului de la Lunca Corbului

de | 11.03.2019 13:55 | Actualitate

Așa cum Jurnalul de Argeș v-a informat, duminică dimineaţă în comuna argeşeană Lunca Corbului, pe DN 65 Piteşti-Slatina, a avut loc un grav accident rutier. Un tir şi un autoturism s-au ciocnit frontal, iar autoturismul a ajuns în şanţul de beton de pe marginea drumului. Pasagerii maşinii au rămas încarceraţi.

O tânără de 19 ani s-a ales cu traumatism cranio-cerebral şi traumatisme la şold şi la membre şi a fost preluată şi transportată la Bucureşti de elicopterul SMURD chemat să intervină. Celelalte două victime, şoferiţa, de 41 de ani, şi un tânăr de 19 ani, prietenul fetei, au fost preluate de SMURD TIM şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportate la Spitalul Judeţean Argeş.

Primul care a acordat ajutor victimelor este plutonierul Constantin Daniel Safta, de la Secţia de Pompieri Costeşti, care se afla însă în timpul liber.

Tocmai ieșit din tura de serviciu, pompierul se deplasa către casă, când a aflat de la colegii săi că un accident rutier grav a avut loc în localitatea Lunca Corbului. Imediat, instinctul de salvator l-a îndemnat să se întoarcă din drum și să meargă la locul evenimentului.
Deoarece a ajuns înaintea echipajelor de intervenție, subofițerul s-a descurcat exemplar și, cu ajutorul câtorva martori, a acordat primul ajutor victimelor accidentului. Întrucât persoanele (o femeie, o fată și un băiat) erau încarcerate și era nevoie de echipament special, până la sosirea echipajelor de intervenție, pompierul a vorbit cu victimele, le-a spus ce se va întâmpla și le-a asigurat că totul va fi bine.
După aceea, alături de colegii pompieri, plutonierul Safta Daniel a acționat pentru extragerea victimelor și predarea acestora către ambulanțe și elicopterul SMURD sosit la fața locului.
El este unul dintre pompierii argeșeni, iar ceea ce a făcut este ceva firesc, un gest de solidaritate, de care toți ar trebui să dăm dovadă în astfel de situații”, au scris reprezentanții ISU Argeș, pe pagina de Facebook a Inspectoratului.

„Este o senzație deosebită, că știi că poți să ajuți”

Contactat de Jurnalul de Argeș, plutonierul Constantin Daniel Safta a mărturisit: „Este o senzație deosebită, că știi că poți să ajuți și îți dai seama că trebuie s-o faci, pentru că nu toți participanții la trafic știu măsurile de bază care pot fi aplicate până la sosirea echipelor de intervenție. Eu, când am aflat de accident de la fratele meu, tot pompier și el, care abia intrase în tură, am zis că decât să se agraveze lucrurile, mai bine merg eu să ajut”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii