Web Analytics

Sportul – paralizat total în Argeş din cauza coronavirusului

de | 26.03.2020 13:23 | Sport

Odată cu instituirea stării de urgență pe teritoriul României, s-a suspendat total și activitatea sportivă. Așa se face că și entitățile sportive din județul Argeș au pus în aplicare măsurile de protecție contra coronavirusului și au încetat orice activitate sportivă organizată. Până la încetarea stării de urgență, sportivii și staff-ul tehnic de la FC Argeș, CS Mioveni, BCM U Pitești și CSM Pitești stau acasă și cel mult se pregătesc în mod individual, în case.

„Este pustiu la stadion, dar am mai văzut câte o persoană care făcea mişcare pe timp frumos”

Bogdan Stoica, director executiv la FC Argeș: ”Toți jucătorii, împreună cu staff-ul tehnic și cu toată lumea de la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș, sunt acasă până pe data de 16 aprilie 2020. De la această dată vom vedea ce vom face, deocamdată nu se știe nimic. Am stabilit că până pe 16 aprilie să se stea acasă, pentru că până atunci este decretată starea de urgență, iar apoi vom vedea… Nu știu dacă începem pe 16 aprilie, dar, dacă e să se ridice starea de urgență la acea dată, o să începem după Paști, adică după 19 aprilie. În momentul de față nu este nicio activitate sportivă la FC Argeș, dar ceilalți sunt la muncă și mă refer la personalul administrativ. Noi mai avem treburi de rezolvat la club, iar una dintre cele mai importante este legată de licențiere pentru Liga I. Suntem ok, adică suntem aproape de final cu întocmirea dosarului de licențiere. Să vedem cum facem cu acest dosar, pentru că s-ar putea să nu-l mai ducem la Federație, ci să-l trimitem on-line. Au zis că o să fim anunțați în această privință. La club încă mai lucrăm, pe rând, nu suntem toți, vine fiecare când are ceva de făcut. În principiu, nu suntem mai mult de trei angajați, dar se poate întâmpla să fim mai mulți… De obicei ne facem programul de așa natură încât să nu fim mai mult de trei în același timp la serviciu. La stadion nu este activitate organizată. Acum este pustiu la stadion pentru că este zăpadă, dar am mai văzut câte o persoană care făcea mișcare pe timp frumos, dar nu dintre ai noștri”.

BCM U Piteşti: Nikola Gajic a plecat în Statele Unite ale Americii

”În acest moment, BCM U FC Argeș Pitești consideră că sănătatea membrilor echipei și a tuturor familiilor este cea mai importantă. Nikola Gajic va părăsi, în cursul acestei zile, teritoriul României și va pleca spre SUA. Din cauza problemelor din Bosnia, Nikola alege, pentru siguranța familiei sale, plecarea peste Ocean. Amintim faptul că soția jucătorului nostru are origine americană. Ținem să precizăm faptul că toți jucătorii și membrii staff-ului tehnic rămân la dispoziția clubului. Urmează să așteptăm ca autoritățile să anunțe că situația pandemiei de COVID-19 este sub control și nu mai există riscuri. De asemenea, așteptăm decizia privind situația sezonului competițional 2019/20”, a fost postarea oficială a clubului pe pagina de facebook. Piteștenii ocupă prima poziție în Grupa Galbenă a LNBM, având 5/0 după primele cinci runde. În luna martie, alb-violeții ar fi trebuit să joace de două ori pe teren propriu, împotriva celor de la CSM Galați și CSM Focșani, respectiv o dată în deplasare, în fieful Voluntariului.

„Se pregătesc acasă sportivii, iar antrenorii lucrează la programele lor”

Cătălin Popa, directorul Clubului Sportiv Municipal Pitești: ”Trebuie să asigurăm momentan permanența, pentru că vin tot timpul hârtii. Atâta timp cât funcționează Ministerul Tineretului și Sportului, funcționăm și noi, pentru că așa este normal. Suntem la serviciu și lucrăm exact cât trebuie. Nu facem nici abuz, dar nici nu stăm acasă. Respectăm strict toate directivele. Sportivii au mai făcut pregătire acolo unde s-a putut. S-au mai pregătit în aer liber, iar acum au programe de antrenament acasă. Ei nu pot întrerupe activitatea sportivă total, pentru că, dacă întrerup activitatea sportivă total, trebuie dublu timpului să reintri în formă. Adică, de pregătit, se pregătesc acasă sportivii, iar antrenorii lucrează la programele lor. Atâta doar că nu se mai pregătesc în mediu organizat, nu se mai deplasează în săli de sport etc. Se pregătesc individual. Toți au suspendat activitatea organizată, dar sportivul lucrează acasă individual. Poți să faci exerciții acasă… Pregătire se face și antrenorii lucrează la programele lor, la nutriție, la medicație… Poate acum este un pic mai mult de muncă din punct de vedere al antrenorului, pentru că trebuie să se adapteze un pic și la efortul pe care îl fac sportivii acum, pentru că nu mai depun efortul pe care îl depuneau până acum. Mai multe detalii nu pot să vă dau în privința programului viitor, pentru că ați văzut că vin informații care se schimbă de la o zi la alta, iar noi încercăm să ne adaptăm acestor noi informații de fiecare dată”.

CS Mioveni: program special de pregătire pentru acasă

Activitatea a fost întreruptă şi la CS Mioveni, formaţie care în acest moment se află pe locul doi în eşalonul secund, poziţie direct promovabilă în Liga I, iar noul antrenor Claudiu Niculescu le-a dat liber elevilor săi, însă le-a stabilit şi un program special de pregătire pentru acasă, acolo unde li s-a recomandat tuturor să rămână în această perioadă de criză provocată de coronavirus.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii