Web Analytics

Spor pentru condiții extrem de periculoase pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din spitalele COVID

de | 16.11.2020 10:29 | Actualitate, Economie

Pe durata stării de alertă şi pe o perioadă de 60 de zile de la data încetării acesteia, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din spitalele publice sau din structurile acestora, din faza I, faza a II-a, dar şi din spitalele de suport pentru pacienţii suspecţi sau confirmaţi cu noul coronavirus primeşte spor pentru condiţii deosebit de periculoase de 60% din salariul de bază, se arată într-un proiect de act normativ. 

Guvernul a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ care aduce câteva schimbări la sporul pentru condiţii deosebit de periculoase, primit de personalul din spitalele în care sunt îngrijiţi oameni suspecţi sau confirmaţi cu noul coronavirus (Sars-CoV-2).
Pe de o parte, sporul pentru condiţii deosebit de periculoase se acordă personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din spitalele publice în care sunt îngrijiţi pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu boala Covid-19 şi în starea de alertă, dar şi pentru o perioadă de 60 de zile de la încetarea ei, se arată în proiect.
Mai precis, se completează prevederile din Anexa nr. 2 la Regulamentul-cadru aprobat prin HG nr. 153/2018, astfel încât să se poată acorda sporul pentru epidemii deosebit de grave şi pe durata stării de alertă instituită pe teritoriul României, urmare a răspândirii infecțiilor determinate de virusul Sars-CoV-2, precum şi pentru o perioadă de 60 de zile de la data încetării acesteia, explică Guvernul în nota de fundamentare a proiectului.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii