Web Analytics

Spitalul Orășenesc Mioveni va putea primi pacienți Covid

de | 30.03.2020 19:25 | Actualitate

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, a fost, astăzi, la sediul Spitalului Orășenesc Municipal din Mioveni pentru a discuta cu autoritățile locale și cu managerul spitalului decizia CJSU privind desemnarea spitalului orășenesc drept spital Covid. Începând din cursul săptămânii trecute, la Mioveni s-au demarat ample acțiuni de reorganizare, dotare și dezinfectare a spațiilor din vechiul corp al spitalului Racovița, clădire aflată în curtea Spitalului Orășenesc Mioveni. În cele trei corpuri ale acestei clădiri, au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare și proceduri de lucru specifice. Autoritățile asigură că activitatea de tratare a persoanelor cu coronavirus nu va afecta activitatea din noul spital, iar personalul și pacienții din cele două clădiri vor avea intrări separate, spații și sectoare delimitate pentru a nu interacționa.

Scopul vizitei a fost reprezentat de aflarea motivelor pentru care managerul spitalului nu a răspuns solicitărilor DSP de a transmite documentele necesare autorizării secției de boli infecțioase în corpul vechi al spitalului. În urma discuțiilor, managerul a prezentat documentul, emis astăzi, prin care răspundea solicitărilor DSP, deblocând procesul de amenajare a secției de boli infecțioase. Am verificat, la fața locului, modul în care se amenajează spațiul în vederea primirii potențialilor pacienți covid. Conform planului agreat, la fața locului, împreună cu primăria și firma care realizează amenajările, până, cel târziu, sfârșitul săptămânii, toate amenajările necesare vor fi realizate, astfel încât, Spitalul Orășenesc Mioveni va putea primi pacienți covid. Așadar, în urma intervenției de astăzi, decizia CJSU va fi respectată, Argeșul fiind, în acest moment, mai bine pregătit pentru lupta împotriva covid 19, a declarat prefectul Emanuel Soare

Conform spuselor prefectului, mâine dimineață, secția de Boli Infecțioase de la Mioveni va primi avizul DSP, urmând ca, tot atunci, să fie livrate următoarele echipamente: 260 combinezoane, 220 măști FFP2, 100 Măști FFP3, 200 Mănuși. În perioada următoare vor fi aduse, periodic, alte materiale de protecție. Corpul nou al Spitalului din Mioveni ar urma să preia unele comorbidități, în funcție de anumite elemente tehnice care mai trebuie rezolvate.

Totodată, va fi emis un ordin de prefect, conform Ordonanței Militare 4, cu structura de personal care va fi detașată la Spitalul Mioveni. De asemenea, prefectul a menționat că ”doar un medic ATI a demisionat deoarece suferă de o afecțiune incompatibilă cu covid 19. Nu sunt înregistrate alte demisii. În acest moment, nu este niciun motiv pentru demisii din partea personalului medical”, a mai spus Emanuel Soare.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole