Spitalul Judeţean şi păianjenii în halat alb

de | 24.06.2015 20:52 | Opinii

Județeanul din Pitești a ajuns un spital mai bolnav decât pacienții săi. Și așa intrase în folclor pentru accesele de incompetență ale unora dintre medici, acum a devenit subiectul, ba chiar și predicatul, unui Armaghedon de presă care îți face părul arc electric prin acuratețea dezvăluirilor și prin precizia de laser a analizei. Nu-i vorbă, că și Jurnalul de Argeș a făcut pionierat la capitolul dezinsecție la Spitalul Județean, și ne referim în special la dezvăluirile despre cancerul invaziv ce a cuprins Secția de Terapie Intensivă, vezi și turnura penală a întregii afaceri materializată prin dosarele și perchezițiile de acolo. Deși Armaghedonul e atribuit la derută unui tânăr chirurg (întâmplător sau nu e vorba de Teodor Constantinescu, unul dintre cei doi candidați care s-au înscris la concursul de manager), respectivul medic nu și-l asumă, dovadă că a trimis dezmințiri la toate redacțiile ziarelor din Argeș. Importante sunt însă trei lucruri:
1. Chiar dacă paternitatea Armaghedonului rămâne necunoscută, bolile inventariate de care suferă Spitalul Județean sunt foarte cunoscute iar unele dintre ele se află în faza terminală.
2. Autorul/autorii acestui Armaghedon sunt musai din spital iar acesta e chiar un semn de sănătate, în sensul că oamenii din sistem încep, în sfârșit, să se revolte împotriva corupției, incompetenței și a cumetriilor politice care țin în captivitate instituția.
3. E un avertisment dat în primul rând politrucilor și păianjenilor PSD în halat alb că ceva grav e pe cale să se întâmple în rețea: fie aceștia își iau labele unsuroase de pe bugetul spitalului și renunță la politica catastrofală de personal pe care au promovat-o, în mare parte pe relații clientelare și de clan, fie sfârșesc prin a fi chiuretați de către DNA. Și asta pentru că personalul încă nebolnav (medici, asistente, infirmiere, economiști etc) nu mai e dispus să stea cu mâinile în sân. E inadmisibil, ca să dăm un singur exemplu, ca oameni tineri sau doctori cu carieră solidă și onestă în spate să-și ia câmpii și să plece în bejenie, fie în privat, fie în străinătate, deoarece nu au niciun viitor în Spitalul Județean. De ce? Fiindcă anumite secții s-au transformat în feude pe care șefii au ajuns să le lase moștenire odraslelor. Nu tu competiție, nu tu performanță, nu tu responsabilitate, ci doar autocrație. Cum spuneam, ceva totuși trebuie să se întâmple! Fie pacientul cronic numit Spitalul Judeţean e stabilizat și ținut sub un relativ control, fiindcă vindecat definitiv nu va fi niciodată, fie e decuplat de la aparate și depus la morgă. Deși, iar doctorul Dan Manu știe cel mai bine lucrul ăsta, nici acolo nu e deloc ieftin.
Gabriel Grigore

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii