Web Analytics

Spitalul de Pediatrie Pitești va avea propriul laborator de testare covid

de | 5.11.2021 18:12 | Actualitate

Spitalul de Pediatrie Pitești va avea propriul laborator de testare covid

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat și aprobat solicitarea Spitalului de Pediatrie Pitești de a primi 3 containere pentru a fi folosite la amenajarea propriul laborator de testare real time PCR pentru diagnosticarea COVID-19. Solicitarea aprobată va fi supusă atenției Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

 

Citeste si ARGEȘ. Accident între un autoturism și un motocultor. O persoană este rănită!

La acest moment, Pediatria recolta probele și le trimitea, prin Direcția de Sănătate Publică, la laboratoare din județ.
Reprezentanții Spitalului vor să amplaseze cele 3 containere în curtea interioară a unității spitalicești pentru a le conecta la toate utilitățile. Sunt necesare pentru că interiorul unității spitalicești nu permitea acest lucru. Pentru linia de biologie moleculară este nevoie de 4 camere distincte, cu sens unic, de la primirea probei până la ieșire.

 

Testele real time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 vor fi efectuate de către personalul spitalului. Vor fi gratuite pentru pacienți și contra cost pentru cei care solicită testarea din alte motive.

Testarea va putea fi făcută atât pentru copii cât și pentru adulți. Finanțarea laboratorului este în totalitate din bani europeni. Odată cu linia de biologie moleculară au fost achiziționate și 10 mii de teste.

 

Citește și În atenția celor care vor să devină detectivi particulari! Precizări de la IPJ Argeș

 

Laboratorul va fi folosit și pentru alte testări, nu doar cele pentru diagnosticarea COVID-19. Utilitatea lui este pe termen lung.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii