Web Analytics

Spiridon Oltei revine cu adresă către Primărie, în cazul proiectului „Bloc de 6 etaje între 3 case”

de | 26.03.2021 10:36 | Actualitate, Dezvăluiri

În urmă cu un an, Jurnalul de Argeș scria despre situația din Găvana, de pe strada Ion Minulescu, unde se intenționa construirea unui bloc cu șase etaje între trei case, de către firma Comesad Proviso (care aparține oamenilor de afaceri Cristian Prodănel și Sorin Dumitru). De-a lungul anului trecut, Spiridon Oltei, unul dintre vecinii terenului pe care urma să fie construit blocul, a făcut numeroase demersuri la instituțiile statului. Printre răspunsurile primite se numără cel de la Inspectoratul de Stat în Construcții și de la Instituția Prefectului Argeș. Ultima scrisoare a cetățeanului Spiridon Oltei a fost către Primăria Pitești, adresată primarului Cristian Gentea, în data de 24 februarie a.c. În această adresă, Spiridon Oltei face referire la hotărârea 196 a Consiliului Local din 25 iunie 2020, când proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului Local de Urbanism aferent acestuia pentru investiția „Construire clădire locuințe colective și birouri”, amplasată în municipiul Pitești, strada Ion Minulescu nr. 21, a fost aprobat cu 16 voturi ”pentru”, 6 ”abțineri” și 1 vot ”împotrivă”. Din procesul-verbal al respectivei ședințe înțelegem că proiectul a fost supus votului într-o variantă redusă cu două etaje față de cea propusă inițial, cu 6 etaje. Însă în august 2020, Instituția Prefectului a solicitat Consiliului Local Pitești revocarea hotărârii luate în iunie, iar, de atunci și până acum, Spiridon Oltei spune că nu a primit răspuns de la Primărie.
„Subsemnatul Oltei Spiridon, domiciliat în Pitești, (…) revin asupra adreselor noastre referitoare la Hotărârea Consiliului Local nr. 196/25.06.2020, prin care s-a aprobat PUZ pentru intenția construcției de «Clădiri și locuințe colective și birouri cu regim de înălțime D+P+6E în Pitești, str. Ion Minulescu nr. 21» și vă trimitem și dvs. în copie documentele primite de la Instituția Prefectului Argeș și Inspectoratul de Stat în Construcții, prin care s-a solicitat revocarea Hotărârii nr. 196/25.06.2020, privind aprobarea PUZ și Regulamentului Local de Urbanism privind intenția «Construirii de locuințe colective și birouri în str. Ion Minulescu, nr. 21».
Până în prezent, nu am primit nici eu, nici vecinii mei, Diguță Nicolae și Pană Gheorghe, un răspuns de la Primăria Pitești în acest sens, întrucât Inspectoratul de Stat în Construcții au menționat în adresele trimise că vom fi înștiințați asupra celor care se fac vinovați pentru încălcarea legii și ce măsuri se vor lua împotriva acestora.
Am așteptat, domnule primar, instalarea dumneavoastră și numirea viceprimarilor pentru a putea analiza întreaga situație și a ne trimite un răspuns întemeiat asupra acestei situații, pentru ca, la rândul nostru, să ne adresăm instituțiilor competente. Cu această ocazie, vă felicităm pentru înalta funcție pe care ați primit-o de la cetățenii orașului Pitești și vă rugăm să vă mențineți promisiunile făcute electoratului, pentru a putea obține mai multe mandate cu fruntea sus. Vă trimitem alăturat câteva copii de pe materialele de campanie electorală și vă rugăm să vă gândiți permanent la liniștea cetățenilor din frumosul oraș Pitești și să nu permiteți subordonaților dumneavoastră, în special arhitectului-șef, care nu știe să citească nici PUG, să vă înainteze materiale spre aprobare care încalcă legile în vigoare. Știți prea bine că sunt multe situații de acest fel, multe pe rolul instanțelor de judecată. În speranța că ne înțelegeți nemulțumirile noastre, vă mulțumim și vă dorim multă sănătate și succes în frumoasă și onorabila funcție de primar al municipiului Pitești”, s-a adresat Spiridon Oltei primarului Cristian Gentea.

Citește și Spiridon Oltei mai câştigă o bătălie / Instituţia Prefectului a cerut CL Piteşti să revoce aprobarea PUZ-ului pentru blocul din Găvana al lui Cristi Prodănel

Citește și Scandalul blocului cu 6 etaje între 3 case ia amploare. Spiridon Oltei: „Am fost sunat de numitul Prodănel Cristian şi înjurat şi ameninţat…”

Citește și Haos total, nu doar urbanistic, la Piteşti! Inspectoratul de Stat în Construcţii Argeş îşi bate joc de prefect!

În august 2020, Instituția Prefectului a solicitat Consiliului Local Pitești să revoce aprobarea PUZ-ului pentru controversatul proiect imobiliar din Găvana

Răspunsul din 11 august 2020 din partea Inspectoratului de Stat în Construcții către Spiridon Oltei și Nicolae Diguță precizează: „Personal cu atribuții de control din cadrul Inspectoratului Regional în Construcții Sud-Muntenia a efectuat verificări cu privire la respectarea prevederilor legale la avizarea și aprobarea documentației de urbanism de tip plan urbanistic zonal pentru investiția «Clădire locuințe colective și birouri» din județul Argeș, mun. Pitești, str. Ion Minulescu nr. 21. S-a constatat că documentația menționată mai sus, ce a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Pitești nr. 169/25.06.2020, nu respectă prevederile art. 32. (7) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare. Față de cele constatate, IRC Sud-Muntenia a sesizat Instituția Prefectului – Județul Argeș cu solicitarea de a analiza și de a efectua verificări cu privire la legalitatea HCL nr. 169/25.06.2020, pentru a dispune măsurile legale care se impun conform legii”, se arată în documentul semnat de inspectorul general Paul Racoviță.
Un alt răspuns primit de Spiridon Oltei și Nicolae Diguță este de la Instituția Prefectului Argeș, de pe vremea când Corneliu Cîrstea era subprefect cu atribuții de prefect, din 14 septembrie 2020: „Urmare memoriului dumneavoastră, adresat instituției noastre și înregistrat sub nr. de mai sus, vă facem cunoscut că Instituția Prefectului – Județul Argeș, prin adresa nr. 17003/20.08.2020, a solicitat Consiliului Local al municipiului Pitești revocarea Hotărârii nr. 196/25.06.2020 privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal și a Regulamentului Local de Urbanism aferent acestuia, pentru investiția «Construire clădire locuințe colective și birouri, amplasată în municipiul Pitești, strada Ion Minulescu nr. 21»”.

Citește și O recunoaşte chiar Primăria Piteşti, care îl contrazice pe dezvoltatorul Cristian Prodănel: Zona în care se ridică blocul cu şase etaje, între trei case, are regim de înălţime mic!

Citește și Lavinia loveşte din nou! L-a reclamat pe Cristi Prodănel la Poliţie pentru degradarea Fermei Florica

 

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii