Spectacol off-road, în Argeș!

de | 10.09.2020 14:18 | Actualitate, Home, Sport, Turism

            Cerul s-a colorat sâmbătă, în Argeș! După atâta amar de vreme, de izolări și încercări umane și divine, văile au fost trezite dintr-un somn amar, dealurile au prins puțină viață și s-a întrevăzut speranța unui NORMAL ce abia-l mai zăream. Ce s-a întâmplat? Prima întâlnire oficială organizată pentru iubitorii de adrenalină!

 

Zeci de rideri, dar și simpli privitori, au spus prezent provocării lansate de ATVRom împătimiților sportului extrem și al senzațiilor tari în off-road. “DĂ-TE CU NOI” a fost chemarea, iar răspunsul a venit imediat. Rideri din Argeș, Brașov, Moeciu, Timișoara, Bucovina, Satu Mare, București, Cluj, Prahova, dar și dealeri din țară s-au aliniat la start-ul SPERANȚEI, cu distanțarea de rigoare pentru evitarea oricărui incident, cu echipamentul obligatoriu și mai mult decât necesar în acest sport și fumigene colorate înălțate spre cer. Motoare turate, nervoase și rideri clocotind a aventură au plecat într-un marș al bucuriei și pasiunii.

După aproape trei ore de urcat și coborât pante, piruete cu frunze și dans cu norii de praf, riderii s-au întors de unde au plecat. Și când își închipuiau că totul s-a terminat, provocările abia au început. Testul suprem…un TRIAL incitant, cu urcușuri și coborâșuri, cu bușteni, zone de bolovani, apă, suficient de greu pentru primul eveniment, atât cât să nu-i descurajeze pe cei aflați la început de drum în offroad, dar nici să plictisească veteranii. Ce a urmat? SPECTACOL! Și cum un rider adevărat se cunoaște după înfățișarea camuflată, miza a fost două vouchere pentru achiziționarea de echipament. Siguranța este totul, mai presus de teribilism sau inconștiență. Indemnul nostru sunt cei 5 DA importanți:

  1. DA, gândește-te la acest sport, știind regulamentul și legislația!
  2. DA, cumpără-ți ATV sau SSV, dar nu pentru că e la modă, ci din pasiune!
  3. DA, practică acest sport, dar protejat de echipament corespunzător!
  4. DA, condu, însă fără a fi sub influența alcoolului!
  5. DA, încercă să faci ce vezi că fac alții pe internet, dar luând lecții de la experți!

 

Și cum off-road-ul este un sport de fair-play, echipă, prietenie, mână întinsă la nevoie, mai presus de puterea sau modelul unităților conduse, toate acestea s-au simțit la eveniment din plin. Încurajările de pe margine au fost așii din mâneca fiecărui concurent înscris în încercarea de a duce la bun sfârșit provocarea. Fiecare cu dansul lui, de la Pitești sau de la Timișoara, au trecut prin apă și noroaie. Au fost și câștigători:

  1. Marian GHIȚĂ – Pitești – 1:37:46
  2. Daniel TICOS – Satu Mare – 1:41:81
  3. Leonard OLTEANU – Pitești – 1:44:13

 

Challenge-ul final – o comunitate care a dansat împreună sub îndrumarea neobositului CRBL! Spiritul Jerusalema s-a simțit în inima fiecăruia, pașii s-au învățat pe loc, iar sincronizarea a venit de la sine. Ziua s-a încheiat pe acordurile de chitară, sub clar de lună, ale lui Vizi Imre, într-un cerc al prieteniei și al solidarității. TE DAI CU NOI LA URMĂTORUL EVENIMENT?

 

 

 

 

 

Distribuie!

Articol scris de Cristian Vasile

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Acest articol este despre: ATVrom,spectacol off-road

Ultimele articole

Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion
Meteo: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 6 decembrie 2021 - 3 ianuarie 2022. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Meteorologii au publicat prognoza pentru perioada 6...

Dacia și Viitor Plus – parteneri de mediu la Mioveni
Dacia și Viitor Plus – parteneri de mediu la Mioveni

Din această toamnă, 200 de arbori din speciile mesteacăn, stejar și frasin, 2000 de arbuști ornamentali și 3000 de butași de trandafiri vor înfrumușeța orașul Mioveni, materialul verde fiind plantat în cadrul unui proiect de mediu inițiat de Asociația Viitor Plus...

Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON au fost confirmate în România
Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON au fost confirmate în România

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din...