Web Analytics
scris marți, 06.06.2023

Spațiu și timp – o nouă expoziție de artă plastică la Muzeul Golești

În perioada 13.06.- 1.08.2023 va fi deschisăpublicului larg expoziția de artă plastică Spațiuși Timp, realizată în cadrul unui parteneriat de colaborare culturală, inițiat de MuzeulViticulturii și Pomiculturii Golești și AsociațiaCentrul Cultural HDU București.
Expoziția prezintă o selecție din lucrărileartiștilor membri ai Asociatiei CCHDU și ainvitaților acestora expuse în Sala de ArtăContemporană a Muzeului Viticulturii ș iPomiculturii Golești. 

Spațiu și timp – o nouă expoziție de artă plastică la Muzeul Golești

Citește și: La un pas de moarte. Adolescent electrocutat după ce a urcat pe un vagon să-și facă un selfie

Selecția de lucrări prezentă în spațiul muzealcuprinde opere de pictură, sculptură, grafică, arte textile ( fotografie, new media etc) ale artistilor români și străini care sunt grupați prinlegături ale spațiului de lucru în comunitateastudiourilor de creație și în același timp diferițiprin parcursul unui proces creativ individual, autentic și unic al artei fiecăruia dintre ei. 
Asociația Centrul Cultural HDU București estefondată în anul 2011 și de-a lungul timpului adesfășurat o activitate culturală bogată ca un grup creativ explorând și comunicând prin artă. Timpul parcurs de fiecare artist până astăzi, înanul 2023, a marcat personalitatea, a construitimaginea și a definit expresia individuală unicăîn diversitatea posibilităților de mobilitate șicomunicare deschise de tehnologiacontemporană.

Scopul acestui eveniment este acela de a valorifica, prin expunere, creațiile artisticerealizate de artistii din Centrul Cultural HDU București care se prezintă, acum și aici, ca o instituție culturală în care creația artisticăa urmat drumul interconectării șisensibilizării publicului de toate vârstele, încercând să se plaseze în liniile promovăriicreației contemporane, fiind un constant susținător al schimburilor interculturale, dialogului cu arta și tradiția, precum și al valorilor educaționale pe care le conținefenomenul artistic.
Expoziția subliniază diversele puncte de vedereale celor 14 artiști selectați, aflați într-un context expozițional inedit cu referințe de cultură șitradiție românească profundă solicitândpublicului un exercițiu de armonizare șicompletarea coerentă cu elemente originalespecifice fiecărui artist prezent în spațiul istorical conacului de la Golești.
Expozanți: Doru Drăgușin, Bogdan Breza, Elena Anton, Nelu Predoi, Raluca Casaru, Mihai Marin Cîrstea, Constantin Mîrzea, Viorica Slădescu, Pedro Gonzales Montaño, Violeta Carp, Diana Brăescu, IlieChioibaș, Ioana Budeș, Ernest Budeș.

Organizatori & Parteneri
Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești
Asociația Centrul Cultural HDU Bucuresti

Centrul de Excelență în Studiul Imaginii al Universității București

Documentare eveniment: Diana Brăescu șiMihai Milea
Curator: muzeograf Nicoleta Popa

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

De la Crin, la cer senin…

La PSD Argeș, se schimbă obiceiurile de consum în materie de insucces. Înfrângerea a devenit pretext motivațional. Nu e rușine, ci, dimpotrivă,...

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...

Surplus de taxiuri la Câmpulung

De peste două decenii se chinuie administrația din Câmpulung să adapteze numărul autorizațiilor taxi atribuite în vederea efectuării acestui tip de...