Web Analytics

În spatele magazinului Zara va „răsări” un nou bloc

de | 27.06.2019 13:44 | Dezvăluiri

# Zona este una dintre cele mai aglomerate din Pitești, iar imobilul va fi ridicat lângă două case monumente istorice # În Consiliul Local Pitești sunt voci potrivit cărora investiția va face să crească aglomerația în zonă # „Atât timp cât legea îmi permite să fac ceva cu acel teren, o să fac”, spune omul de afaceri Sorin Văcaru, dezvoltatorul investiției

Recent a primit avizul Comisiei Tehnice din cadrul Primăriei Pitești o nouă investiție imobiliară. O investiție ce a stârnit mai multe comentarii până acum în rândul consilierilor locali, având în vedere că va fi realizată într-una dintre cele mai aglomerate zone din oraș, în speță parcarea din spatele magazinului Zara. Este vorba de un bloc (cu 5-6 etaje) cu locuințe de închiriat (în sistem aparthotel) ce va fi realizat de omul de afaceri Sorin Văcaru. Au fost voci în cadrul Comisiei Tehnice care au spus, printre altele, că nu este asigurat accesul pentru mașinile pompierilor, că nu se respectă necesarul de spații verzi și că traficul va fi și mai aglomerat în zonă după finalizarea investiției, asta și deoarece vor fi câteva zeci de locuri de parcare noi. În cele din urmă, proiectul imobiliar a primit avizul Comisiei Tehnice cu majoritate covârșitoare de voturi, inclusiv din partea reprezentantului ISU Argeș, care, deși inițial îi spusese unui consilier local că nu are pe unde intra o mașină de pompieri, ulterior s-a răzgândit.
Am stat de vorbă legat de acest proiect cu omul de afaceri Sorin Văcaru, cu primarul Cornel Ionică și cu Cristian Cocea, directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Argeș.

Ce spune omul de afaceri Sorin Văcaru: „Nu e un proiect imobiliar care să se umple de oameni care vor sta acolo”

Sorin Văcaru spune că „se va respecta necesarul de spații verzi, vor fi, probabil, niște terase cu multă verdeață, e posibil să fie și o variantă cu vegetație pe fațadă, asemenea unor blocuri ridicate la Milano”. Legat de viitoarele locuri de parcare ale imobilului, Sorin Văcaru ne-a declarat că vor fi 27 de locuri la 2 subsoluri, plus alte 15 afară. „Locuințele nu vor fi pentru vânzare, ci de închiriat. Parterul va fi comercial. E puțin probabil să fie mașini la toate locuințele. Nu e un proiect imobiliar care să se umple de oameni care vor sta acolo”, precizează Sorin Văcaru.
Cu privire la problema aglomerației mari din zonă, omul de afaceri consideră că „e o problemă subiectivă. Acel teren este al meu și, atât timp cât legea îmi permite să fac ceva cu acel teren, o să fac. În același timp, parcarea de la Trivale este cam goală. Până la urmă, nu e problema mea”.
Iată ce spune Sorin Văcaru legat de problema accesului pompierilor la viitorul bloc: „Mașina de pompieri poate intra pe latura dinspre Alcadibo. Se vor găsi soluții, sunt probleme la care se lucrează”.

Cornel Ionică: „Proiectul a fost avizat, cu condiția să facă modificări privind accesul”

3 ionicaLegat de viitorul bloc, primarul Cornel Ionică (acesta este și președintele Comisiei Tehnice) spune că „proiectul a fost avizat, cu condiția să facă niște modificări privind accesul la viitorul imobil. Și ar mai fi și un spațiu verde între copaci ce nu trebuie afectat”.
L-am întrebat pe primarul Piteștiului şi cum comentează faptul că noua investiție ar putea aglomera și mai mult zona, iar răspunsul acestuia a fost unul… plastic: „Dacă omul are 1000 și ceva de metri pătrați, crezi că pune arpagic acolo?”.
După votul din Comisia Tehnică a Primăriei Pitești, proiectul imobiliar va fi introdus în comisiile Consiliului Local și apoi în plen.
Am vorbit cu Cristian Cocea, directorul Direcției pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Argeș, legat de blocul ce va fi ridicat în spatele magazinului Zara. „Sunt două case monumente istorice aproape de locul unde se dorește realizarea investiției. Este vorba de Casa Mărtoiu și Casa Panțurescu. Acestea nu vor fi incomodate de viitoarea investiție. Problema acolo este legată și de fluxul mare de mașini. Până acum a fost avizată doar propunerea PUD, discutăm doar de volumetrii”, spune Cristian Cocea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii