Web Analytics

„Spadasinul” din Piteşti i-a cerut unui martor să şteargă înregistrarea video în care rupe maxilarul unui bărbat

de | 14.03.2019 13:03 | Actualitate

Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș l-au trimis din nou în judecată pe Dan Florin Cârstea, bărbatul care în iulie 2015 s-a încăierat în fața Restaurantului ”La Strada” din Pitești cu un anume Cezar Cîrțu și l-a tăiat pe acesta cu sabia la gât. De această dată, Dan Florin Cârstea va fi judecat după ce i-a rupt maxilarul unui bărbat într-un bar în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2018.

Culmea e că Dan Florin Cârstea fusese eliberat cu doar două luni înainte din închisoare și rămăsese cu un rest de pedeapsă de 737 de zile, după ce în 2015 fusese condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare pentru tentativă de omor.
După cum precizează procurorii în rechizitoriu, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2018, victima se afla într-un bar din Pitești împreună cu mai mulți prieteni. La o masă alăturată se afla Dan Florin Cârstea. La un moment dat, conform procurorilor, Dan Florin Cârstea „s-a apropiat de persoana vătămată, l-a îmbrățișat și l-a pupat pe obraz pe acesta, spunându-i că arată bine. În acel moment, fără un motiv aparent, persoana vătămată a fost lovită puternic de inculpat cu pumnul în zona feței. Imediat au intervenit doi agenți de pază ai clubului, astfel că inculpatul s-a liniștit”.
Bărbatul lovit violent a mers în aceeași noapte la Spitalul Județean Argeș, de unde a fost trimis urgent la Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială București, unde medicii au constatat că are maxilarul rupt. Drept urmare, maxilarul i-a fost imobilizat, iar pe 28 decembrie 2018 a fost supus unei intervenții chirurgicale, având nevoie de câteva zeci de zile de îngrijiri medicale.
Tot procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești mai spun în rechizitoriu că Dan Florin Cârstea a încercat să influențeze cursul anchetei, solicitând unui martor să șteargă înregistrările video în care se vede cum victima este lovită cu violență.

Victima cere daune de 55.000 de euro

Dan Florin Cârstea a vrut să influențeze cursul anchetei și în cazul dosarului în care a fost condamnat pentru tentativă de omor în 2015: „Astfel, acesta a instigat martorii să dea declarații mincinoase și a încercat să convingă partea civilă să-și schimbe declarația în cauză”. Și tot legat de dosarul din 2015, în care Dan Florin Cârstea i-a tăiat gâtul unui bărbat cu sabia, procurorii spun că la vremea respectivă doi dintre amicii lui Cârstea au luat legătura cu unchiul victimei pentru a își convinge nepotul să își schimbe declarația: „Pentru a fi mai convingători, i-au spus unchiului că, dacă va fi de acord, partea civilă va primi o sumă de bani, iar în caz contrar l-au amenințat zicând «poate să iasă mai urât»”.
Bărbatul căruia Dan Florin Cârstea i-a rupt maxilarul în decembrie 2018 cere daune materiale de 5.000 de euro și daune morale de 55.000 de euro.
Spitalul Județean Argeș s-a constituit parte civilă în cauză.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii