Web Analytics

Soţia protopopului de Muscel a îngenunchiat în faţa nepoatei Patriarhului

de | 22.04.2015 18:58 | Dezvăluiri

# Ploconeală şi înghesuială la Coteşti, la ziua Anastasiei, os din osul PF Daniel Ciobotea # Protopopul Moșoianu s-a făcut și el util, binecuvântând cu o voce mieroasă bucatele ce s-au servit la masă

În urmă cu trei ani a izbucnit un adevărat scandal în jurul Bisericii Ortodoxe Române,  prin apariţia în public a unei tinere despre care s-a vehiculat că ar fi, de fapt, fiica secretă a Patriarhului Daniel. Existența Steluței Vișan Ciobotea, acum în vârstă de 36 de ani, a fost scoasă la iveală de către Minodora Ilie, președinta Fundației Omenia, cea care a făcut și oficiile de gazdă la Godeni, la cununia civilă, apoi și la cea religioasă, a acestei fete cu Costel Ispas, un tânăr de origine modestă din satul Cotești. Din relația celor doi tineri, încurajată asiduu de către președinta fundației internaționale Omenia, a rezultat și o fetiță, Daniela Ispas Ciobotea, nepoata patriarhului. Aceasta a fost botezată la Godeni, atunci când a avut loc și cununia civilă, urmată de cea religioasă a părinților săi. Vremea a trecut și nepoata Prea Fericitului Daniel a împlinit trei ani, chiar în preajma Paștelui. Cu această ocazie, nașa sa spirituală, Minodora Ilie, dar și cea care a botezat-o, prințesa Lia, s-au străduit să marcheze cât mai bine acest eveniment. Ocazie cu care, micuța localitate Cotești s-a umplut de fețe bisericești și de multă lume luminată, venită din Argeș, dar și de la București.

Cătălin Predoiu și prințesa Lia au fost maeștrii de ceremonii

Liderul PNL Cătălin Predoiu, viitorul premier al României, după cum a anunțat  preşedintele Klaus Iohannis, a fost prezent și el la Coteşti. Ziua nepoatei patriarhului,  Anastasia Daniela Ispas, s-a organizat la casa natală a Minodorei Ilie, acolo unde au fost aduși peste treizeci de copii din satul Coteşti. La aniversarea micuței, alături de Cătălin Predoiu și de prinţesa Lia, care este şi naşa de botez, au mai fost prezenți Malvina Mihăilă, ce deţine funcţia de prim-vicepreşedinte în cadrul Fundaţiei Internaţionale Omenia, Bogdan Pop, tot prim-vicepreşedinte, vicepreşedinţii Gheorghe Lupescu, Roberto Ababei, Ştefan Nicolae, Adrian Popa, Gheorghe Axinte. De la aniversarea Anastasiei Daniela Ispas nu a lipsit primarul comunei Godeni, Ion Pădureanu, care a venit cu soţia, dar şi cu fratele său, cel care deţine funcţia de director al şcolii din Coteşti.

Din rândul preoţilor au participat, cu mult entuziasm, protopopul Muscelului, Petre Moşoianu, preotul Constantin Onu, preotul Ionuţ Gurlea şi mulţi alţii. Strănepoata patriarhului Daniel a primit multe jucării și alte daruri, iar la rândul ei a împărţit multe jucării copiilor  prezenţi la ziua ei de naştere.  Soția noului protopop de Muscel, doamna Ramona Moșoianu, salariată la DSP Câmpulung, i-a dăruit micuței un tort de ciocolată.

Soacra protopopului de Muscel este menajeră în casa Minodorei Ilie

Demn de remarcat gestul preotesei care, în momentul în care i-a înmânat tortul fetiței prin ale cărei vene curge sângele șefului Bisericii Ortodoxe Române, s-a lăsat în jos pentru a ajunge la înălțimea micuței și a pus pios un genunchi la pământ, de parcă s-ar fi aflat chiar în fața PF Daniel. Gestul a fost, desigur, imortalizat. De altfel, și protopopul s-a străduit să cânte cât mai frumos la sfințirea bucatelor pe care aveau să le consume mesenii. Relația Minodorei Ilie cu familia Moșoianu este una de notorietate, întrucât soacra protopopului este menajeră în casa de la Cotești a președintei Fundației Omenia.
Alina Crângeanu           

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii