Web Analytics

Sorin Lupu, primar Priboieni: ”Profesorul Nicolau va deveni cetățean de onoare de zilele localității”

de | 7.02.2018 10:27 | Actualitate

nicolau priboieni 1Luni seara, unul dintre cei mai apreciați profesori din Pitești a încetat din viață. Profesorul Teodor Nicolau, fost director al Colegiului Național Zinca Golescu din Pitești, a făcut stop cardio-respirator în timp ce se afla în stația de autobuz din Craiovei.

Un echipaj SMURD a intervenit la fața locului, însă manevrele de resuscitare au fost zadarnice. Profesorul Teodor Nicolau s-a stins din viață la vârsta de 65 de ani. Teodor Nicolau ieșise la pensie în urmă cu un an, însă nu fusese uitat de colegi și elevi, păstrând legătura cu aceștia.

Trupul neînsuflețit al profesorului a fost depus la Biserica din Priboieni, localitate unde urmează să fie înmormântat în cursul zilei de joi.

nicolau priboieni 2

Sorin Lupu, primarul comunei Priboieni: ”Profesorul Nicolau nu este căsătorit și mi se pare că nu are decât un singur frate care locuiește în Topoloveni. Eu îi știu părinții mai bine și pe fratele din Topoloveni. Are casă la Priboieni și de aceea va fi înmormântat la Priboieni. Nu a locuit niciodată la Priboieni și nici nu îl cunosc așa de bine pentru că nu prea venea pe aici. Nu era în relații foarte bune cu fratele… O să cerem niște date despre dânsul de la liceul Zinca din Pitești și o să îl facem cetățean de onoare de zilele localității. Cetățean de onoare, în general, se face pentru că ai făcut ceva pentru comuna ta, dar având în vedere că s-a născut aici e normal să îl facem cetățean de onoare”.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii