Web Analytics

Sorin Apostoliceanu, viceprimar Piteşti: „Vrem să licenţiem pe loc taxiurile electrice”

de | 21.03.2019 12:59 | Economie

La începutul acestei luni, în parcarea de lângă Teatrul „Al. Davila”, a fost inaugurată o stație de încărcare smart AC cu putere de încărcare dublă – 2x22kw pentru două mașini electrice simultan, stație de tip smart, cu management prin aplicație pe terminale de tip smartphone. Cei care doresc să folosească stația electrică își pot descărca pe mobil aplicația Polyfazer care, în timp real, arată date despre procesul de încărcare, localizare, disponibilitate locuri. Pornind de la această realitate și de la faptul că automobilul electric sau măcar hibrid, pare a fi mașina viitorului, am încercat să aflăm de la viceprimarul Piteștiului, Sorin Apostoliceanu, și de la președintele ACAROM, Gabriel Sicoe, care este dinamica acestui fenomen la nivel local.

Sorin Apostoliceanu: „Vrem să încurajăm transportul electric în Pitești”

18 apostolniceanu 1250„La ora actuală în Pitești sunt înmatriculate 9 mașini electrice, iar în stația de la teatru s-au efectuat 5 încărcări încă din primele două zile de la inaugurare. Lucrurile nu se vor opri însă aici, am discutat cu domnul deputat Nicolae Georgescu să ne ajute cu inițierea unui amendament la legea taximetriei, astfel încât să putem licenția pe loc taxiurile electrice. Municipalitatea intenționează, dacă va exista cadrul legal, să acorde imediat licențe pentru taxiurile electrice. De asemenea, l-am rugat pe domnul primar să ia legătura cu cei de la Dacia, să ne dea două mașini electrice, Renault Zoe, pe care administrația să le folosească în oraș, într-o formă de parteneriat prin care noi să facem promovarea transportului electric în Pitești și totodată facem și reclamă acestor mașini”, a declarat pentru Jurnalul de Argeș viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

Gabriel Sicoe: „Încă suntem sub invazia rablelor de pe piața vestică”

La rândul său, președintele ACAROM, Gabriel Sicoe, ne-a spus: „Da, e adevărat, sunt semnale că piața se îndreaptă spre promovarea automobilului electric și a celui hibrid ca mașini ale viitorului, dar aflându-ne încă în faza de început a acestui fenomen și semnalele sunt cele specifice unui început. Din păcate, durerea noastră cea mai mare este că încă suntem sub invazia mașinilor SH de pe piața vestică, România încă se află sub această invazie. Da, mașina electrică e un vis frumos, dar un vis umbrit deocamdată de această invazie a SH-urilor. Să sperăm că programul Rabla Plus, program dedicat achiziției de mașini electrice și hibrid, va impulsiona piața și vom ajunge și noi la un parc auto cât mai verde. Anul trecut, la nivel național s-au achiziționat 1400 de mașini electrice și hibrid, pare puțin, dar e un pas bun înainte.”
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii