Web Analytics

Sorin Apostoliceanu: „Am făcut ceea ce nu se făcuse niciodată: am deschis uşile Primăriei către piteşteni”

de | 23.07.2020 14:59 | Politica si Administratie

Sorin Apostoliceanu este, în mod oficial, candidatul PNL la Primăria Pitești, după ce a fost validat în Biroul Național al partidului. Vine în fața piteștenilor cu o experiență importantă în administrație și face parte dintr-o echipă care vine cu expertiza din mediul privat și feedback-ul din societatea civilă. ,,Experiența administrațiilor liberale de succes ne arată că doar în echipă poți face lucruri importante pentru comunitatea ta”, spune viceprimarul Sorin Apostoliceanu.

”Abia aștept să începem efectiv munca! S-a pierdut destul de mult timp…”

# Sorin Apostoliceanu, candidat PNL la Primăria Pitești. Cum sună asta în urechile alegătorilor?
– Pentru cetățeanul obișnuit, dornic ca Piteștiul să fie repus pe harta orașelor care contează, a orașelor în care ai alternative pentru familia și cariera ta și un nivel de trai rezonabil, această opțiune cred că sună foarte bine. Am fost creditat să ocup funcții administrative tocmai pentru că m-am dovedit un bun administrator. Altfel, astăzi nu aș fi fost viceprimar al Piteștiului. Om politic, în adevăratul sens al cuvântului, nu am fost sau nu am știut să fiu niciodată. Nici nu mi-am dorit, constatând că ceea ce știu să fac bine este să gestionez problemele comunității din care fac parte. Îmi place să las în urma mea lucruri palpabile, concrete și, mai ales, am orgoliul meu de piteștean: orașul acesta, aflat la doi pași de Capitală, nu mai are voie să fie în urma atâtor orașe din țară! Acesta este pariul meu și al echipei mele, este ceea ce ne face să fim cât se poate de determinați să imprimăm un alt fel de a face administrație în Pitești. Noi, împreună cu familiile noastre, cu copiii noștri, ne dorim să trăim aici, dar pentru ca Piteștiul să devină o casă primitoare e mult de muncă.
# Ați fost viceprimar, de ce nu ați reușit să imprimați un alt fel de a face administrație?
– Pentru că nu poți de unul singur. Am făcut, însă, ceea ce nu se făcuse niciodată: am deschis ușile Primăriei către piteșteni. I-am informat zi de zi, i-am implicat în toate deciziile importante pentru comunitate, am făcut apel la expertiza și la ideile lor, i-am ascultat, le-am preluat problemele și, împreună cu oamenii din serviciile din subordinea primăriei, am rezolvat cu promptitudine toate aceste probleme. În orașe cu administrații performante, munca pe care eu am făcut-o în toți acești ani e realizată de departamente cu un personal numeros. După patru ani, am satisfacția că piteștenii au realizat că se poate și altfel și cred că nu mai există drum de întoarcere. Piteștiul trebuie să iasă din inerție, nu are voie să mai rămână în aceleași tipare de a face administrație. Deschiderea către oameni trebuie dublată, însă, de proiecte de anvergură pentru dezvoltarea sănătoasă a orașului. Trebuie să gândești mare ca să obții lucruri mari. Alături de echipa mea vom ieși în fața oamenilor cu viziunea noastră despre un Pitești în care să merite să trăiești. Oamenii vor să știe ce ai făcut, ce știi să faci, ce intenționezi să faci. Can-can-urile, atacurile și glumițele politice le lăsăm pentru ceilalți. Eu pornesc la drum cu un mare avantaj: cunosc lucrurile de la firul ierbii. I-am ascultat pe oameni, sunt în permanență în contact cu ei, știu ce avem de făcut.

„Practic, toți candidații din cursa internă a PNL mă vor susține”

# Vorbeați despre echipă. Despre cine este vorba?
– Spre bucuria mea, vorbesc despre echipa cu care împart aceeași viziune despre prezentul și viitorul orașului nostru. Practic, toți candidații din cursa internă a PNL mă vor susține. I-am admirat pe fiecare în parte încă de la început. Mihai Coteț vine din mediul de business. A reușit prin forțe proprii să-și facă o carieră și, într-un singur an de când a intrat în politică, a atras atenția tuturor prin viziunea sa, prin onestitate, prin naturalețe și implicare. Ana Stan este deja un nume cu notorietate, un profesionist. Este activă, empatică și cu un background valoros. Tiberiu Irimia este un medic respectat de către comunitate, un antreprenor de succes, un coleg a cărui expertiză va fi foarte importantă pentru planurile pe care deja ni le-am conturat pentru orașul nostru. Aceștia sunt colegii mei, echipa mea cu care am plecat la drum. Sunt oameni care au pus pe primul loc interesele piteștenilor. Experiența mea administrativă și eficiența specifică mediului privat reprezintă cartea de vizită cu care venim în fața piteștenilor. Această carte de vizită este girată, spre bucuria mea, și de un nume care vine din societatea civilă. Ne-am dorit să avem alături CETĂȚEANUL. Răzvan Șerbănoiu, un nume de rezonanță în zona de societate civilă, a acceptat recent propunerea noastră de a intra în echipă. El va fi conștiința noastră veșnic trează și neobosită, va fi primul nostru critic și, cu siguranță, un contributor important de idei și proiecte pentru Pitești. Experiența administrațiilor liberale de succes ne arată că doar în echipă poți face lucruri importante pentru comunitatea ta. Abia aștept să începem efectiv munca! S-a pierdut destul de mult timp…
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. USL trăiește și prospera la Pitești! Rușine..