Web Analytics
scris joi, 09.06.2016

Sondaj printre noii primari – noile vedete ale politicii argeşene

# I-am întrebat două lucruri simple și foarte directe: de ce cred că au pierdut contracandidații și au câștigat ei?

Sondaj printre noii primari – noile vedete ale politicii argeşene

# Jenica Dumitru – PSD, Ștefănești: „Fostul primar nu a făcut nimic pentru oameni, pentru orașul Ștefănești. Și atunci, cum să îl mai voteze lumea? Lumea a fost nemulțumită de dl. Bărbuceanu. Oamenii au demonstrat că vor altceva. Plus că a avut pregătită o fraudă electorală dar care nu i-a reușit pentru că a ieșit multă lume la vot. De ce suspectez o fraudă electorală? Pentru faptul că au fost foarte multe voturi anulate 500, 600, 700 de voturi. Erau buletine albe, nu era nimic pe ele, erau pregătite pentru a se pune ștampila. Oamenii l-au sancționat pe fostul primar. A fost o campanie murdară, cu jigniri, cu lucruri care nu se fac. S-au aliat și celelalte partide împotriva mea. În schimb, noi am făcut o campanie civilizată și cinstită la Ștefănești”.
# Claudiu Neguț – PNL, Izvoru: „Nerealizările din mandatele trecute ale fostului primar. Faptul că nu a ajutat clasa medie și pe cei săraci, a dat privilegii și i-a ajutat pe cei bogați. Lipsa de promptitudine în deservirea cetățenilor în ceea ce privește serviciile acordate. Personal, cred că m-a ajutat mult simpatia oamenilor care s-au prezentat în număr mare la vot, în ciuda faptului că au trebuit să meargă pe distanțe mari pentru că în satul lor nu era amenajată secție de vot. Cred că a contat mult și faptul că oamenii au avut încredere în mine, m-au cunoscut și îmi apreciază caracterul și bunele mele intenții, dovada constând în decizia mea de a mă întoarce în țară, în comună, pentru a ajuta comunitatea. Nu în ultimul rând, tinerețea mea și susținerea masivă a tinerilor, o listă de consilieri din toate mediile sociale și, nu în ultimul rând, rețelele de socializare”.

„A contat că am adus lângă mine oameni fără probleme cu legea”

# Dănuț Stroe – PSD, Bradu: „Prin modul lor de a-și face campanie, contracandidații mei- în special fostul primar Frătică – au atras votul negativ al oamenilor. Cetățenii au arătat că nu sunt de acord și le-au dat un vot negativ. Eu zic că ceea ce i-a determinat să mă voteze pe mine a fost și echipa pe care mi-am format-o, cu oameni noi. În proporție de 90%, am adus lângă mine oameni credibili din Bradu, fără probleme cu legea. În campanie am stat de vorbă cu fiecare cetățean în parte, pentru a le explica ce vom face dacă vom veni la conducerea primăriei, am ascultat și ne-am notat problemele, le-am promis că periodic vom sta de vorbă cu ei pe străzi, pe cartiere, pe sate, și vom ține cont de ceea ce ne vor propune”.
# Gabriel Popa – PNL, Albeștii de Argeș: „A fost o diferență simțitoare la voturi între mine și principalul meu contracandidat, Vasile Sava de la PSD. Și vă spun sincer că n-a fost ușor să candidez cu un primar în funcție, cu patru mandate de edil și cu două de viceprimar. Dar știam că voi câștiga pentru că știam că oamenii sunt dezamăgiți, știam ce îl va trage în jos: a continuat să mintă și să se laude cu proiecte pe care nu le-a dus la bun sfârșit. Avem asfaltări începute și neterminate, podețe începute și neterminate și multe altele, iar oamenii l-au taxat. Și l-au mai taxat și pentru faptul că nu locuiește aici, în comună, nu e aproape de ei. Face naveta de la Curtea de Argeș. Ca primar navetist, să vii la primărie, la serviciu, la 8 și să pleci din comună la 16.00, nu dă chiar bine. Faptul că eu sunt de aici, din localitate, că oamenii mă cunosc de 40 și ceva de ani, că știu cu ce se confruntă localnicii, că am mers din casă în casă să stau de vorbă cu ei a contat mult”.
# Eugen Mira – PMP, Căteasca: „Am intrat în cursă cu oameni ok. Principalul meu contracandidat nu a fost însă primarul interimar, Dorin Marinescu de la PNL, cum ar fi fost de așteptat. Eu nu l-am considerat chiar un adversar care să conteze, pentru că lumea nu-l prea cunoștea și, în plus, era de altă religie, penticostală. L-am considerat ca principal contracandidat pe social-democratul Dorel Pătru, un băiat nemaipomenit, dar mult mai tânăr decât mine, iar asta nu e întotdeauna un atu. În plus, nici nu prea a ieșit prin comună. Pot să spun însă ce a contat în cazul meu: sinceritatea și încrederea pe care au avut-o oamenii în mine, ca fost viceprimar. Știau că mi-am dat demisia pentru că nu m-am înțeles cu fostul primar incompatibil Năstase!”
# Nicolae Rachieru – PSD, Budeasa: „Lupta a fost strânsă cu principalul meu contracandidat, Octav Minescu. La dumnealui a contat faptul că venea din primărie, ca administrator, iar la mine faptul că sunt tânăr, cel mai tânăr candidat, am 36 de ani. Și faptul că mi-am propus să duc mai departe proiectele pe care le-am început împreună cu fostul primar social-democrat, iar lucrurile acestea au cântărit mai mult decât programul și argumentele contracandidatului meu”.
# Cornel Petrică – PDS, Rătești: „Cred că neseriozitatea principalului meu contracandidat a contat. Așa cum pentru mine a fost punctul forte cu care am reușit să-l înving. Neseriozitatea a fost cea care l-a tras în jos. Aici a pierdut, pentru că dacă nu le inspiri încredere oamenilor, nu te mai votează. Poate că atuul meu a fost și faptul că din 2002 lucrez în primărie ca inspector și am avut contact cu locuitorii Răteștiului, care au văzut ce fel de funcționar sunt”.
# Irina Poșircă – PSD, Vulturești:  „Oamenii au analizat situația și au considerat că și o femeie, care e mai ordonată decât un bărbat, poate fi gospodar. Cum este gospodină acasă, poate să fie gospodină pentru întreaga comună. Spun asta pentru că m-am luptat în campanie cu un bărbat, viceprimarul cu atribuții de primar, Ion Dumitra, de la PNL. Nu pot să spun exact de ce nu l-au vrut oamenii, poate pentru că locuitorii de la Vulturești au vrut o continuare a proiectelor predecesorului său, fostul primar social-democrat, suspendat anterior. Cred că programul meu de continuare a proiectelor social-democrate a contat foarte mult. Și mai ales a contat ambiția mea de a face din localitatea noastră cea mai frumoasă comună de pe valea Săcelului”.
# Gabriel Șerbănoiu – PSD, Stâlpeni: „Contracandidații mei de la ALDE – Laurențiu Dumitra și de la PNL – Silviu Nedelcu, între care a fost o diferență de doar 4 voturi și-au construit campania denigrându-mă. Eu însă am mers pe o atitudine corectă, decentă, mi-am prezentat proiectele, obiectivele. În plus sloganul PSD, „aproape de oameni” a fost mai puternic decât al lor. Eu vin din funcția de viceprimar cu atribuții de primar, după suspendarea edilului șef, dar nu a contat numai asta, ci și faptul că oamenii mă cunoșteau de mult timp, dinainte de a intra în primărie, când, prin activitatea mea de atunci (achiziții de fructe de pădure și ciuperci) le-am oferit posibilitatea de a câștiga mai ușor un ban. Știau că pot fi aproape de ei și știau ce fel de om sunt”.

„Contracandidatul meu mi-a fost elev, e băiat bun, dar n-are experienţă”

# Corina Dună – PNL, Mozăceni: „Principalul meu contracandidat este un băiat bun. Mi-a fost elev… Însă consider că lipsa experienței și-a spus cuvântul în cazul său. Îi lipsește maturitatea. Este un băiat prea tânăr. În schimb, atuurile mele au fost perseverența, curajul, responsabilitatea și faptul că pe mine mă recomandă atât experiența profesională, cât și administrativă. Vorbesc de activitate de 16 ani în învățământ și 8 ani ca și consilier local”.
# Nicolae Pană – ALDE, Coșești: „Fiecare și-a făcut strategia lui și eu întotdeauna nu mi-am permis să spun lucruri despre altcineva. Oamenii au vrut să facă o schimbare și au ales să o facă cu mine și cu echipa mea! Prin natura serviciului pe care l-am avut, am fost în contact permanent cu oamenii. Nu am venit cu ideea de a face aeroport sau metrou fiindcă la Coșești oamenii au alte urgențe. Nu le-am spus să mă voteze pe mine, că sunt cel mai bun, ci să cântărească foarte bine și să decidă pentru dumnealor cine îi va reprezenta în următorii 4 ani”.

„Fostul primar l-a luat la goană pe un investitor şi s-au pierdut 60 de locuri de muncă”

# Petre Funie – PSD, Slobozia: „În ultimii 4 ani, la Slobozia au fost investiții zero, iar oamenii au taxat acest lucru. Nici măcar islazul comunal nu a fost îngrijit. Eu, în 2008, am fertilizat islazul… Eu am fost pentru cetățean și am realizat foarte multe obiective. Eu am asfaltat într-o comună în care din 1970 nu se făcuse acest lucru, am reabilitat Primăria, am făcut Casă de cultură, am realizat două școli, am creat locuri de muncă… Dl Nițu, fostul primar, ce a făcut? L-a luat la goană pe un investitor și astfel s-au pierdut 60 de locuri de muncă. Nu s-a implicat deloc… A făcut niște proiecte și care au rămas doar la stadiul de proiecte. Nu a dus la final nicio investiție…”
Alina Crângeanu, Isabela Moiceanu, Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită