Web Analytics
scris luni, 09.09.2024

Sondaj: Majoritatea părinților sunt de acord cu măsura predării telefoanelor la școală

Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie a realizat un sondaj în legătură cu începerea noului an școlar. Aproape jumătate dintre părinţii elevilor din România spun despre copiii lor că sunt mai curând nerăbdători să înceapă şcoala. Un sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) mai arată că 70 la sută dintre părinţi cred că elevilor le plac profesorii, colegii şi prietenii pe care îi au la şcoală.

Sondaj: Majoritatea părinților sunt de acord cu măsura predării telefoanelor la școală

Citește și: Elena Udrea, mesaj din închisoare pentru fetița ei în prima zi de școală: „Te simt aproape cu toată ființa mea”

În ceea ce priveşte noutăţile acestui an şcolar, de departe cea mai cunoscută prevedere, potrivit studiului IRES, este aceea legată de telefoanele mobile care le vor fi interzise elevilor în timpul orelor „cu excepţia utilizării acestora în scop educativ, cu acordul cadrului didactic”. Trei sferturi dintre părinţi au auzit de această nouă regulă şi aproape toţi ( 96%) sunt de acord cu ea.

Despre aşa-numita „cameră de detenţie”, aşa cum i-au spus imediat copiii când au auzit de ea, adică spaţiul în care cadrul didactic poate decide să îi mute pe elevii care afectează desfăşurarea orelor, au auzit 52% dintre părinţi, iar 72% sunt de acord cu această măsură.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...