Web Analytics
scris marți, 10.09.2024

Soluțiile de deparazitare a animalelor vor fi scoase din farmaciile veterinare după ce zeci de copii au ajuns la spital

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară vrea să scoată din farmaciile de profil soluțiile de deparazitare pentru oi, vaci și capre. S-a ajuns aici, după ce zeci de copii au fost spălați cu așa ceva și au ajuns la spital în stare gravă. Pe viitor cei care vor să le cumpere vor avea nevoie de rețetă.

Soluțiile de deparazitare a animalelor vor fi scoase din farmaciile veterinare după ce zeci de copii au ajuns la spital

Pentru ca asemenea cazuri să nu mai apară, ANSVSA vrea să modifice legea, astfel încât toate medicamentele folosite la deparazitarea oilor, vacilor, caprelor și a altor animale din gospodărie să nu se mai poată cumpăra din farmaciile veterinare.

Ioan Oleleu, vicepreședinte ANSVSA: „Prin acest proiect, tot ceea ce înseamnă substanțele antiparazitare de tip concentrat, autorizate pentru animale se vor putea comercializa doar din depozitele specializate, iar cei care vor să achiziționeze vor putea doar în baza unei note de comandă semnată de un medic veterinar”.

Numai de la începutul anului, în România zeci de copii au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost spălați de rudele lor cu substanțe de uz veterinar.

Citește și: Bărbat condamnat la închisoare pentru că a încercat să omoare un câine

Proiectul a fost finalizat și transmis la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului pentru a fi informată Comisia Europeană. Ulterior, potrivit ANSVSA, ordinul va putea fi modificat și publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: O fetiță de trei ani este cel mai tânăr consumator de droguri din țară

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...