Web Analytics

Solist și dirijor renumiți revin la Filarmonica Pitești

de | 6.04.2021 10:38 | Actualitate

În urma creșterii și în Pitești a numărului de cazuri de Covid-19 (peste 3 la mia de locuitori), Filarmonica Pitești își desfășoară și săptămâna aceasta activitatea on-line. Joi, 8 aprilie, de la ora 19.00, iubitorii muzicii clasice pot urmări on-line, pe pagina de facebook a instituției – www.facebook.com/pitestifilarmonica – concertul susținut de orchestra simfonică, dirijor, Gian Luigi Zampieri, solist, pianistul Horia Miail. În program: W. A. Mozart – Concertul pentru pian și orchestră nr. 20 și E. Grieg – Simfonia în do minor

CITEȘTE ȘI  Filarmonica Pitești returnează banii pe biletele achiziționate pentru concerte

Reprezentant al şcolii italiene de dirijat, unul dintre ultimii discipoli ai maestrului Franco Ferrara, Gian Luigi Zampieri a urmat studiile la Accademia di Santa Cecilia şi la Accademia Chigiana, obţinând, în 1988, Diploma de onoare. Lansat din anii studenției în cariera dirijorală, a condus prestigioase orchestre din România (filarmonicile din București şi Craiova, Orchestra de Cameră Radio), precum şi din străinătate, din Brazilia, Anglia, Israel, Polonia, Mexic, Rusia, Italia. A colaborat cu soliști renumiți, printre care: Gabriel Croitoru, Alexandru Tomescu, Răzvan Suma, Florin Ionescu-Galati, Luiza Borac, Filip Papa, Vlad Dimulescu. A dirijat la Festivalul Musica in Aulis din Bolzano concertul oficial de comemorare a zece ani de la moartea pianistului Arturo Benedetti Michelangeli. Concertele sale sunt înregistrate şi transmise de Radio România, RAI, Radio Vatican, Tv Spaniola, Radio Rusia, Uniunea Radiourilor Europene de la Geneva. În 1985 a îngrijit ediția italiană a filmului Amadeus de Milos Forman. Profesor titular de studii orchestrale la conservatoarele italiene de stat, Gian Luigi Zampieri este şi dirijor invitat al Filarmonicii din Sao Carlos (Brazilia) şi dirijor permanent al Filarmonicii Oltenia din Craiova.

CITEȘTE ȘI  Ai până în 19 ani, ești talentat, cânți la vreun instrument sau ești solist vocal? Vino la Filarmonica Pitești

Horia Mihail este unul dintre cei mai buni pianişti români contemporani, cu premii naţionale şi internaţionale, concerte şi recitaluri susţinute pe scenele ţării şi ale lumii. A avut, de asemenea, înregistrări în studiourile de radio şi televiziune din: România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria, Statele Unite. Pianistul Horia Mihail a încântat publicul cu proiecte ca: „Pianul călător”, „Duelul viorilor” şi „Cele trei dive”. Solist concertist la Filarmonica Brașov și la Orchestrele și Corurile Radio, a susținut a susţinut recitaluri şi concerte la Berlin, Praga, Munchen, în China, Italia, Bulgaria, Danemarca şi Germania.

Și Filarmonica Pitești se alătură celorlalte filarmonici din țară, care, din cauza pandemiei, transmit on-line concertele simfonice.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii