Web Analytics
scris vineri, 27.05.2022

Şoferul şefului IPJ Argeş a dat în radar cu 140 de km/oră, apoi le-a cerut colegilor de la Rutieră să falsifice procesul-verbal

Dosar dinamită la DGA Argeş

Agentul-șef principal de poliție Daniel Dogaru, șoferul comandantului IPJ Argeș, Marian Badea, a picat într-un ditamai scandalul. Asta după ce i s-a făcut dosar penal că a dat în radar, cum se spune, gonind cu 140 km la oră.

Şoferul şefului IPJ Argeş a dat în radar cu 140 de km/oră, apoi le-a cerut colegilor de la Rutieră să falsifice procesul-verbal

Evenimentul s-a întâmplat acum două săptămâni în Pitești, pe strada din fața Stadionului ”Nicolae Dobrin”. Șoferul comandantului Poliției Județene a fost oprit de un echipaj format din doi colegi de la Rutieră, respectiv Emanuel (Manu) Croitoru și Marius Grigore. Aceștia ar fi mușamalizat, cu drag, cazul dacă… nu erau urmăriți deja de către DGA într-un dosar de luare de mită. Total neinspirat, agentul-șef Dogaru i-a rugat pe cei doi rutieriști ca în procesul-verbal să menționeze în fals că la volanul bolidului pe care îl conducea s-ar fi aflat, de fapt, nevasta lui. Numai că, ghinion curat, a picat… pe monitorizare. Și asta pentru că polițiștii DGA, aflați la butoane, au aflat aproape instant ce se petrecea, pentru că, cel mai probabil, mașina echipajului de poliție format din Emanuel Croitoru și Marius Grigore era deja burdușită cu aparatură de ascultare.

Citește și Aproximativ 1000 de șoferi, testați de polițiștii rutieri în cadrul acțiunii ,,Alcohol & Drugs Marathon”

Cum s-a falsificat procesul-verbal de contravenție

Dar ce s-a întâmplat? Marți, 11 mai 2022, Emanuel Croitoru (care în urmă cu mai mulţi ani a fost încadrat din sursă externă şi al cărui tată lucrează la Serviciul Rutier Argeș) și Marius Grigore făceau echipă, ca de obicei, în zona Stadionului ”Dobrin”. La un moment dat, au surprins cu aparatul radar o mașină rulând cu viteză mai mare decât prevede legea, respectiv 140 km/oră. La volan se afla Daniel Dogaru, care, după unele surse, nu ar fi fost chiar singur. Pentru a nu rămâne fără permisul de conducere, șoferul comandantului Badea a pus la cale o strategie, şi anume aceea ca procesul-verbal de contravenție să fie întocmit pe numele soției, respectiv al doamnei Dogaru. Iar aceasta s-a… conformat.

Tactica obișnuită în astfel de situații, mai ales în cazul VIP-urilor, nu a ținut. Pentru simplul motiv că pe urmele polițiștilor de la Rurieră erau ofițerii Anticorupție, iar cei trei, rutieriștii și șoferul comandantului, au trebuit să dea cu subsemnatul. La finalul anchetei au fost duși în faţa unei instanțe de judecată, care a dispus ca unul dintre ei, respectiv Emanuel Mihai Croitoru, adică cel care a operat falsul, să fie plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Din informațiile noastre, toți polițiștii inculpați sunt puși la dispoziție, au salariul redus și nu mai au voie să întocmească acte.

Citește și Tânăr de 18 ani din Corbi depistat de polițiști transportând material lemnos fără documente legale

Agentul Croitoru, din polițist-erou în polițist-inculpat

Emanuel Mihai Croitoru s-a făcut remarcat în perioada stării de alertă, când a avut un conflict intens mediatizat cu manelistul Dani Mocanu, conflict care l-a plasat la limita deontologiei profesionale. Polițistul se judecă în momentul de faţă cu Dani Mocanu, pe motiv că acesta din urmă l-ar fi denigrat. Dar nu acest lucru este cel mai interesant. Ci faptul că, potrivit presei, în 2016, Emanuel Croitoru a salvat două persoane dintr-un accident de maşină.

Iată ce scria Poliţia Română, pe pagina de facebook, în noiembrie 2016: „Agent de poliţie Emanuel Croitoru este eroul zilei. Datorită lui, două victime ale accidentului petrecut ieri pe raza municipiului Piteşti trăiesc. Emanuel a intrat în autobuz printr-un geam spart, a scos o femeie blocată, apoi a acordat primul ajutor şoferului. Agent de poliţie Emanuel Mihai Croitoru lucrează în cadrul Poliţiei Române din luna iunie, în urma promovării examenului de încadrare din sursă externă. Emanuel se afla în timpul liber, în vizită la părinţi“ (demn de remarcat este că și tatăl său este tot lucrător al Poliției Rutiere).

Dar, ce să vezi, și Daniel Dogaru a fost, de asemenea, erou în 2019. Asta pentru că, potrivit articolelor din presă de la vremea respectivă, având ca sursă IPJ Argeș, ”în timp ce se afla într-o staţie de alimentare cu carburanţi din Piteşti, agentul-șef principal a observat că unui bărbat i s-a făcut rău şi imediat a devenit inconştient. A aplicat victimei manevre de resuscitare până la sosirea SMURD, deși se afla în timpul său liber”.

Citește și Ziua Porților Deschise la IPJ Argeș. Spectacol cu câini polițiști și demonstrații ale criminaliștilor

Ce l-am întrebat pe șeful Poliției și ce ne-a răspuns prin biroul de presă

Am dorit să luăm un punct de vedere și de la șeful IPJ Argeș, cms. șef Marian Badea, iar acesta a promis că ne răspunde în timp util, însă în baza unei solicitări pe Legea 544. În esență, l-am întrebat pe cms. șef Badea următoarele:
”Domnule inspector-șef, vă rugăm ca, în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să ne precizați:
-1. Dacă agentul principal Daniel Dogaru este șoferul comandantului IPJ Argeș, adică al dumneavoastră;
-2. Când ați aflat despre incidentul în care a fost implicat și dacă v-a fost adus la cunoștință;
-3. Dacă în momentul în care a fost oprit în trafic, conducând cu o viteză de 145 km/oră, agentul-șef Dogaru era în misiune;
4. Pentru ce fapte este cercetat;
5. Dacă a fost sancționat disciplinar.

Citește și De ziua lor, polițiștii argeșeni donează sânge

Iar biroul de presă ne-a răspuns (și, trebuie să remarcăm, cu maximă solicitudine!), așa că vă prezentăm și punctul de vedere oficial al IPJ Argeș referitor la evenimentul în care au fost implicați cei trei polițiști: ”Agentul de poliție la care faceți referire a fost delegat, în perioada aprilie 2021-mai 2022, la Serviciul Cabinet, unde a avut și atribuții de conducător auto.
Inspectoratul de Poliţie Județean Argeș a luat la cunoştinţă despre incidentul în care a fost implicat agentul în cauză, ca urmare a adresei Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, transmisă unității noastre la data de 11 mai 2022.
Începând cu data de 12 mai 2022, agentul de poliție a fost pus la dispoziția unității, conform Legii 360/2002 privind Statutul polițistului..
Până la această dată, agentul de poliție nu figurează cu sancțiuni disciplinare.
Cu privire la celelalte informații solicitate, în cauză există o anchetă penală în desfăşurare, motiv pentru care vă rugăm să vă adresați instituțiilor abilitate, respectiv Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş”.


Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită