Şofer achitat de Curtea de Apel Piteşti după ce a accidentat mortal un bărbat

de | 24.05.2017 18:10 | Actualitate

01 instanta# BMW-ul acestuia depășea limita legală, însă instanța a stabilit că nu viteza a fost cauza accidentului
Dosarul de ucidere din culpă deschis după un accident soldat cu moartea unui bărbat, petrecut în Vâlcea, a ajuns la Curtea de Apel Pitești, care, recent, a dispus achitarea lui Severică Victor Corbeanu, șoferul BMW-ul care circula, în localitate, cu o viteză de 74 de Km/h și care a lovit victima. O achitare care vine după ce Judecătoria Horezu îl condamnase pe șofer la doi ani de închisoare.

Potrivit expertului criminalist, șoferul ar fi putut frâna în timp util dacă ar fi circulat cu o viteză mai mică, respectiv de  51/ km/h, un apect care nu a cântărit prea mult în fața Curții de Apel Pitești,  întrucât s-a stabilit că la calcularea cifrei, expertul nu a luat în vedere și celelalte  împrejurări concrete ale cauzei accidentului.
Din probatoriul administrat a rezultat că victima, care avea o îmbibație alcoolică de 1,60 g/l alcool pur în sânge, se deplasa, seara, în calitate de pieton pe marginea din dreapta a DJ 605A, iar în momentul în care a ajuns la Km 72 + 106m, „victima, probabil și pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, a ajuns să staționeze pe partea carosabilă în poziția decubit (culcat la orizontală), cu capul orientat spre axul drumului”, potrivit rolli.ro.

Cauza accidentului: comportamentul victimei

Instanța a ajuns la concluzia că și în situația în care inculpatul ar fi condus cu viteza maximă legală de 50 km la oră, nu ar fi putut evita producerea evenimentului rutier. Curtea de Apel Pitești a reținut că nu viteza a fost cauza determinantă a accidentului, ci comportamentul victimei, care s-a aflat pe partea carosabilă, pe timp de noapte, în poziția decubit.
Iată cum sună soluția pe scurt pronunțată de instanța piteșteană pe 14 martie: „Admite apelul declarat de inculpatul  Corbeanu Victor Severică, împotriva sentinţei penale nr.188 din data de 14.07.2016, pronunţată de Judecătoria Horezu (…). Desfiinţează în totalitate sentinţa apelată şi rejudecând dispune următoarele: înlătură condamnarea inculpatului Corbeanu Victor Severică (..) achită pe inculpatul Corbeanu Victor Severică pentru săvârşirea infracţiunii prev. 178 alin.1 şi 2 Cp 1969 cu aplic art. 5 Cp (…)”.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii