Web Analytics

Societăți comerciale din Argeș amendate pentru nereguli silvice

de | 12.11.2021 18:15 | Actualitate

În ziua de 11 noiembrie a.c, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Ungheni.

În urma verificărilor, s-a constatat lipsa unei cantități de 163,84 mc de material lemnos din depozit. Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de peste 40.000 de lei, a fost confiscată valoric.

De asemenea, în ziua de 11 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea abaterilor din domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, ocazie cu care au verificat o societate comercială cu sediul în comuna Pietroșani.

 

Citește și Rociu: Fiind sub influența alcoolului a ajuns cu mașina în șanț

 

În urma verificărilor, s-a constatat că societatea nu deținea, în depozitul instalației de prelucrat a materialelor lemnoase, cantitatea de 85 metri cubi lemn foc. Ca urmare a celor constatate, societatea a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos, în valoare de peste 8.000 de lei, a fost confiscată valoric.

Tot în ziua de 11 noiembrie a.c, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, împreună cu specialiști din carul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Argeș, au depistat, pe un teren agricol din localitatea Pietroșani, cantitatea de 9,115 mc de material lemnos, specia fag, iar pentru 6 mc dintre aceștia proprietarul terenului nu deținea documente de proveniență.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 6 mc material lemnos a fost confiscată și predată ocolului silvic competent.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole