Web Analytics

Şocant! Poliţia a ascuns faptul că aproape de vila soţilor Cristescu a mai avut loc un jaf, cu doar o săptămână înainte

de | 28.05.2015 15:25 | Actualitate, Dezvăluiri

# De data aceasta, tâlharii au lovit într-un apartament din blocul M2 de pe aceeași stradă Petre Ispirescu # După atacul vilei sale, proprietarul Ovidiu Cristescu a angajat oameni să-i repare camerele video defecte din seara în care soția i-a fost băgată în comă

Continuă ancheta în cazul patronului de la Semiramis, Ovidiu Cristescu și a soției sale, Camelia, care au fost atacați în propria casă de către un tâlhar, sâmbătă 16 mai. Din fericire, marţi poliţia  a reţinut un suspect recidivist, originar din Sibiu. Acesta se numeşte Dumitru Vasile Burcea şi are 33 de ani.

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română l-au reținut la Sibiu pe bărbatul care a atacat-o pe soția miliardarului Cristescu din Pitești, aceasta aflându-se încă în comă. Anchetatorii au făcut marţi percheziții la locuința suspectului – care este recidivist – bărbatul fiind adus în cursul seriila audieri la Pitești. Reamintim că în seara zilei de 16 mai, polițiștii au fost anunțați că persoane necunoscute au pătruns în locuința soţilor Cristescu Ovidiu Adrian şi Cristescu Camelia Elena, din municipiul Piteşti, județul Argeș, împrejurare în care cei doi au fost agresați și le-au fost sustrase sumele de 5.000 euro și 7.000 lei. Cei doi soţi au fost loviți cu un lemn și un box.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, „a fost identificată o persoană de sex masculin, despre care există indicii temeinice că este autorul faptei descrise mai sus. În prezent au fost efectuate percheziții la domiciliul acesteia  și a fost emis mandat de aducere, persoana urmând a fi prezentată la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, în vederea audierii sale, în cel mai scurt timp”.
Autorul se numește Dumitru Vasile Burcea, este din Sibiu și are 33 de ani. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, bărbatul suspect nu ar fi vreun apropiat al cercului miliardarilor din Pitești. Tâlharul era, de altfel, specializat în infracţiuni cu violenţă comise atât în România, cât şi în alte ţări din Europa. Tocmai de aceea, surse din cadrul IGPR au precizat că la prinderea lui au cooperat şi autorităţile din Franţa. Acesta a comis mai multe hâlhării și furturi prin Mangalia și Alba, dar şi în Franța, Elveția și Olanda. Anchetatorii urmează să stabilească cum l-a ales suspectul drept țintă pe miliardarul din Argeș și dacă mai are complici atunci când acționează.

Ciudat! Doar o singură cameră de luat vederi a funcționat în seara atacului și nu era cea de pe terasa unde a fost surprinsă victima

Luni, 25 mai, la vila soților Cristescu, aflată pe strada Petre Ispirescu, locul unde s-a întâmplat incidentul.  În curtea patronului de la Semiramis mișunau mai mulți angajați ocupați cu instalarea unor noi sisteme de supraveghere. Părea că Ovidiu Cristescu, pentru a evita un alt atac, a angajat mai mulți oameni ca să instaleze alte camere de supraveghere, dar și pentru a le verifica pe cele deja instalate. Trebuie menționat că vila soților Cristescu era dotată și la momentul atacului cu un sistem modern de supraveghere, numai că, în noaptea respectivă, câteva dintre camere nu funcționau, iar celelalte n-au reținut mare lucru, ci doar un individ cu o șapcă pe cap și ochelari la ochi. Iar aceste imagini nu i-au ajutat prea mult pe anchetatori în identificarea agresorului. De altfel, sincopa sistemului de supraveghere video a fost confirmată și de procurorul Iolanda Drăguț, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.  „Numai o cameră de supraveghere funcţiona, iar aceasta nu era cea de pe terasa unde se afla victima. Femeia a fost lovită cu un lemn rupt din pădure“. Așadar, un alt amănunt care a reieșit din anchetă a fost acela că femeia nu a fost lovită cu o rangă, așa cum s-a vehiculat inițial, ci cu o bâtă ruptă, și apoi cioplită, din pădurea din apropierea vilei. Poate că acesta este și motivul pentru care, în zilele care au urmat evenimentului, mai mulți ofițeri judiciariști au împânzit pădurea Trivale în căutare de probe. Mai precizăm că agresorul a plecat din vilă cu 5.000 de euro și 7.000 de lei.

***

Trei indivizi în costume Distrigaz au lovit tot în strada Petre Ispirescu, furând 40.000 de lei dintr-un apartament

Am descoperit însă ceva și mai șocant, tocmai prin faptul că a fost trecut sub tăcere de IPJ Argeș. Cu doar o săptămână înainte de atacul criminal asupra soților Cristescu, la nici 200 de metri distanță de vila acestora, tot pe strada Petre Ispirescu, într-un  apartament din blocul M2, a mai avut loc un jaf. Inutil parcă să mai amintim că nici în acest caz autorii n-au fost identificați de vajnicii polițiști conduși de comandantul Ionel Ispir.
Pe scurt, trei indivizi îmbrăcați în salopete Distrigaz au intrat, ziua în amiaza-mare, într-un apartament de unde au furat aproximativ 400 de milioane de lei vechi. E clar că au acționat la pont și, deși au trecut mai bine de două săptămâni de la jaf, IPJ Argeș nu a identificat hoții, chiar dacă sunt numeroși martori care povestesc cu lux de amănunte cele întâmplate. Mai mult, proprietarul păgubit i-a suprins pe hoți în momentul faptei, numai că aceștia l-au anihilat pulverizându-i în ochi spray lacrimogen. Un muncitor din zona respectivă, cu care am vorbit luni 25 mai, martor ocular la eveniment ne-a relatat ce a văzut cu ochii săi: „Pe la 8.30 dimineața am observat trei bărbați îmbrăcați în salopete care au oprit o mașină cu numere de București lângă bloc. Aveau o trusă cu scule și au intrat în curtea blocului. Nu am dat importanță. Pe la 11.00 i-am văzut pe toți trei, nu fugeau, dar aveau un pas forțat și s-au dus  direct către pădure. Am înțeles că proprietarul i-a prins în fapt dar i-au dat cu spray lacrimogen.  Au luat 400 de milioane lei vechi. E clar că aveau pont pentru că, dintr-un bloc de 48 de apartamente, au furat dintr-unul singur. Acolo e un chiriaș ce are o afacere online. Deși în bloc se intra cu cartelă de acces, le-a dat drumul înăuntru o locatară. Cine se gândea că ziua, și încă la ora aia, se putea întâmpla un asemenea jaf?”, ne-a întrebat muncitorul cu care am vorbit. Și ca să vedeți că nu fabulăm, nici noi și nici martorul ocular, am obținut confirmarea jafului și de la Biroul de Presă al IPJ Argeș. Surprins că am aflat, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Mădălin Zamfir, n-a avut încotro și ne-a precizat cu jumătate de gură: „Cauza a fost înregistrată drept tentativă de tâlhărie. A fost preluată de Biroul Investigații Criminale Pitești. Se fac cercetări”.
Așadar, se fac cercetări. De la tâlhăria de pe aceeași blestemată și foarte nesigură stradă, Petre Ispirescu, au trecut mai bine de două săptămâni și cei trei autori sunt în continuare liberi. Cât de sigur mai e un oraș ca Piteștiul, asta în ciuda declarațiilor sforăitoare ale șefului IPJ Argeș, comisarul șef Ionel Ispir, cum că totul e ok?

***

Treziţi-vă, domnule comandant Ispir, şi băgaţi-vă subordonaţii în priză!

# Tâlharii terorizează Piteştiul şi IPJ Argeş se laudă că a capturat 90 kg de peşte
Și ca să aveți o reprezentare cât mai clară asupra oceanului de ridicol în care se îneacă poliția argeșeană în aceste zile negre, cu două evenimente deosebit de grave ale căror autori sunt liberi și circulă nestingheriți printre noi, vă reproducem un sforăitor comunicat de presă al IPJ Argeș. În care, atenție, această instituție care ar trebui să aibă principală preocupare siguranța cetățenilor din județul Argeș se laudă cu capturarea impresionantei cantități de 90 kg de pește, urmare a unei spectaculoase operațiuni pentru combaterea braconajului. Fir întins, băieți! Fir întins, domnule comandant Ispir! Oricum, ața logicii și a bunului simț vi s-a rupt demult!

***

Cel mai penibil comunicat de presă de pe planetă! Uite pentru ce plătim poliţia: să facă 52 de razii ca să confişte 90 kg de peşte

În urma acţiunilor desfăşurate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, au fost ridicate peste 90 de kg de peşte pescuit ilegal şi plase de pescuit, în lungime totală de peste 1000 de metri. De asemenea, poliţiştii au constatat 5 infracţiuni. În cadrul dosarelor penale întocmite sunt cercetate 7 persoane, toate depistate în flagrant.
Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 94 kg. de peşte şi plase monofilament în lungime de peste 1200 de metri.
Exemple:
În data de 07 mai a.c., poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Ordine Publică Ştefăneşti au depistat în flagrant un bărbat de 37 ani, din oraşul Ştefăneşti, în timp ce pescuia, în perioada de prohibiţie, cu o plasă de tip monofilament, în zona barajului de acumulare Goleşti. 13,5 kg de peşte capturat a fost eliberat în mediul  natural în barajul de acumulare Goleşti.
În noaptea de 20/21 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov au depistat un bărbat de 33 de ani şi un minor de 17 ani, ambii din comuna Ioneşti, judeţul Vâlcea în timp ce pescuiau, în perioada de prohibiţie, cu plase de tip monofilament.
Asupra persoanelor au fost găsite 12 setci cu o lungime totală de 1072 m şi o barcă pneumatică, obiecte care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
De asemenea a fost identificată şi cantitatea de 62,90 kg peşte care a fost eliberat în mediul natural.
Biroul de Presă al IPJ Argeş,
22 mai 2015

***

Cireaşa de pe tort! Sâmbătă seara, a fost spart seiful de la Radic Star, de unde au fost furate 1,6 miliarde lei vechi

Ca și cum nu era de ajuns ce s-a întâmplat până acum, la începutul acestei săptămâni, la IPJ Argeș a fost sesizat un nou jaf. Patronul de la Radic Star, Gheorghe Dicu, a chemat poliția luni, 25 mai, după ce a observat că i-a dispărut suma de 161.000 de lei din seiful aflat în propria societate. Interesant este faptul că hoții au acționat cel mai probabil la pont, mai ales că banii rămași în seiful societății erau destinați, în următoarea zi, pentru plata salariilor angajaților, pentru că omul de afaceri nu ținea peste noapte banii din încasări în societate, fapt ce ne-a fost confirmat chiar de acesta. Cu toate că Radic Star are paznici, sistem de alarmă şi camere video de ultimă generație, acest lucru nu l-a împiedicat pe hoţ să fure banii din seif. Surprinzător este faptul că jaful a fost produs cel mai probabil sâmbătă seara, când în societate nu lucra nimeni, iar hoțul a știut exact unde sunt păstrați banii și cum să se ferească de camerele de supraveghere. Ținând cont de rapiditatea de care a dat dovadă în demontarea seifului, se pare că hoțul este un adevărat profesionist în spargeri. Din primele cercetări ale poliției suspectul poate fi o persoană din interiorul societăţii sau poate fi cineva care a acționat la pontul unor angajați de la Radic Star. Cazul a fost înregistrat la poliția orașului Ștefănești. Oamenii legii ne-au declarat că au un cerc de suspecţi.
L-am contactat pentru un punct de vedere și pe patronul Radic Star, Gheorghe Dicu, care ne-a confirmat evenimentul adăugând: „E vorba despre 161.000 de lei. Pot să vă spun că am anunțat poliția, aceștia au intrat pe fir, se fac cercetări și s-au luat amprente. Poliția mi-a cerut lista cu tot personalul și  probabil se vor face audieri. E posibil orice, poate a existat și pont. Am speranța că poliția își va face treaba cum trebuie”.
Material realizat de Alina Crângeanu, Alex Vlaicu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole