Web Analytics
scris joi, 10.10.2024

SJU Pitești. Primul ecograf 3D la Secția Obstetrică-Ginecologie

Consiliul Județean Argeș continuă să investească în sistemul de sănătate. Secția Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgenţă Piteşti a fost dotată de curând cu un ecograf 3D. Valoarea investiției se ridică la 156.000 lei. Este primul ecograf 3D pe care îl deține Secția Obstetrică-Ginecologie – a comunicat Consiliul Județean Argeș.

SJU Pitești. Primul ecograf 3D la Secția Obstetrică-Ginecologie

Citește și: Ionuţ Gheorghe, director general al CAS Argeş, reacţionează în cazul morţii lui Mircea Andreescu la Spitalul Călineşti: „E inadmisibil! Când ai bani în cont să cumperi tot ce-i trebuie pacientului, de ce să fie nevoit aparţinătorul să cumpere?!”

„Având în vedere că Secția Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Piteşti deservește paciente din întregul județ, pentru noi este foarte important acest ecograf 3D, primul cu care am fost dotați până acum, pentru că ne ajută să obținem imagini clare și de precizie în diagnosticare. Pentru doamnele care apelează la serviciile noastre medicale înseamnă un mare beneficiu, pentru că ajută la depistarea ecografică a unor eventuale malformații din timpul sarcinii” –  a transmis dr. Marcel Buzatu, șeful secției Obstetrică-Ginecologie a SJU Pitești. 

„Obiectivul nostru rămâne acela de a sprijini unitățile sanitare pe care le avem în administrare pentru a oferi servicii medicale de calitate. Acest ecograf 3D este important în activitatea medicală a secției de specialitate și în curând vor mai sosi și alte aparate medicale performante la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Suntem conștienți că, pe lângă îmbunătățirea condițiilor pentru pacienții argeșeni, este nevoie de tehnologie modernă pentru a crește calitatea actului medical” – a spus, la rându-i, Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș.

„Continuăm să aducem aparatură performantă la Spitalul Județean de Urgență Pitești și nu pot decât să mă bucur că putem anunța pacientele din județul Argeș că vor putea beneficia acum de consultații cu un ecograf 3D la secția noastră de Obstetrică-Ginecologie. Este o investiție care vine în sprijinul colegilor mei medici, dar și în sprijinul viitoarelor mămici. Mulțumesc conducerii Consiliului Județean Argeş și pentru această investiție, și pentru că este alături de Spitalul Județean de Urgenţă Piteşti în eforturile noastre de a crește calitatea serviciilor medicale pe care le oferim argeșenilor” – a declarat Adrian Dumbravă, manager al Spitalul Județean de Urgență Pitești.

În 2023, la Secția Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean de Urgenţă Piteşti s-au înregistrat aproximativ 1.300 de nașteri.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...