Web Analytics

Sindicaliştii din învăţământ cer dublarea salariilor pentru profesorii debutanţi

de | 9.03.2017 13:06 | Actualitate

MariusNistorFSLI

Negocierile privind majorarea substanțială a salariilor bugetarilor declanşate luni, 6 martie, continuă. Joi, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a purtat discuţii cu reprezentanţii profesorilor.


Sindicatele din Educaţie cer ca profesorii debutanţi să aibă salarii duble în raport cu salariul minim pe economie, ceea ce înseamnă la nivelul actual de plată un minim de 2.900 lei brut.
O altă cerinţă a sindicaliştilor din învăţământ, prezentată ministrului Muncii, este ca salarizarea să nu depindă exlusiv de vechime. Propunerea sindicatelor în acest sens este ca, după 25 de ani de muncă în domeniu, un cadru didactic să poată ajunge la un nivel salarial cât mai ridicat cu putință.
“Salariul debutantului în sistemul de învăţământ preuniversitar, cel puţin, cu studii superioare de lungă durată să fie dublul salariului minim pe economie. Ne-am mai dorit şi altceva, salarizarea să nu depindă exclusiv numai de vechime. Nu este normal să aştepţi peste 40 de ani ca să poţi obţine un salariu maxim în sistemul de învăţământ. Şi noi chiar am propus ca, cel puţin după 25 de ani de vechime în sistemul preuniversitar, şi nu numai, să ajungem la un nivel salarial cât mai ridicat cu putinţă”, a declarat, joi, liderul Federației Naționale Sindicale Spiru Haret, Marius Nistor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii