Sindicaliștii de la Europol spun că polițiștii vor avea un al doilea job: croitor-filator sau specialist în microfibre

de | 8.01.2022 14:29 | Actualitate, Politica si Administratie

„Polițiștii vor avea un al doilea job: croitor-filator si specialist în microfibre. Începând de mâine (sâmbătă – n.r.), odată cu intrarea în vigoare a noii Hotărâri de Guvern prin care polițiștii vor trebui să verifice tipul și calitatea măștilor de protecție purtate de populație, aceștia își vor putea asigura un al doilea job, în funcție de îndemânarea fiecăruia”, au scris sindicaliștii din Poliție, pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: Coronavirus România. 6.036 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Ei spun că printre cele mai de interes meserii sunt cele de: croitor-filator, inginer textil, designer vestimentar și specialist în microfibre. „Aceștia vor putea da de asemenea sfaturi dacă tipul mască purtată se asortează cu pardesiul sau cu tocurile de la pantofi, putând acorda astfel calificative și apreciind dacă oamenii au sau nu stil”, continuă, în aceeași manieră amuzantă, sindicaliștii, potrivit Mediafax.

SITUAŢIA ESTE RIDICOLĂ

Oanenii legii adaugă faptul că, lăsând gluma la o parte, situația este „ridicolă”.
„Colegii noștri de mâine (sâmbătă – n.r.) vor trebui să verifice tipul măștii și calitatea materialului din care acestea sunt confecționate. Pentru a fi bine edificați cu această nouă „atribuție” îl rugăm chiar pe ministrul Lucian Bode să facă o lecție demonstrativă pentru toți polițiștii de verificare a măștii unei persoane. Reiterăm faptul că polițiștii nu au fost instruiți și nici nu au cunoștințele necesare pentru acest tip de verificări aberante”, mai spun sindicaliștii Europol în postarea lor.
Masca de protecție chirurgicală sau FPP2 va deveni obligatorie în toate spațiile frecventate de oameni, din momentul în care incidența trece de 1 la mie. Decizia intră în vigoare de sâmbătă.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii