Ministerul Educaţiei a publicat azi rezultatele simulării examenului de bacalaureat. Aproximativ 1.500 de elevi din toată ţara au obţinut la limba şi literatura română doar punctul din oficiu, în timp ce doar 45 dintre ei au reuşit să facă teze de 10. Notele pot fi trecute în catalog, dar numai la cererea scrisă a elevilor sau a părinților.
Doi din trei elevi care au susținut simularea au reușit să obțină ca medie nota de trecere, dacă ar fi avut loc efectiv examenul de bacalaureat după aceste simulări.
Citește și: Declarație pe propria răspundere pentru a beneficia de voucherele de vacanță
La limba română, spre exemplu, 33% nu au obținut nota de trecere şi, mai mult decât atât, mai puțin de 6% au obținut note cuprinse între 9 și 10, în timp ce un sfert dintre ei au obținut doar note între 5 și 6. La proba obligatorie, situația arată de asemenea nu foarte îmbucurător. 33,16% nu au obținut nici acolo nota de trecere. Așadar, nu sunt note care să arate că ar fi într-adevăr cu toții pregătiți de examenul de bacalaureat. La alegere, în schimb, notele sunt puțin mai mari, mai multe note cuprinse între 8 și 9 la această simulare. Însă cele mai multe bătăi de cap le dau elevilor probele obligatorii de la istorie și de la matematică.
Următorul pas din acest an pentru elevii de clasa a XII-a este chiar examenul de bacalaureat propriu-zis. Înscrierile sunt prevăzute pentru perioada 2 – 6 iunie. Prima probă scrisă, cea la română, va fi pe 10 iunie. Urmează proba obligatorie a profilului – matematică sau istorie – pe 11 iunie. Două zile mai târziu, pe 13 iunie, are loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la limba și maternă, pentru elevii cu studii la o şcoală într-o limbă a minorităţilor, va avea loc pe 16 iunie. Primele rezultate la Bacalaureat 2025 sunt afişate pe 20 iunie. După soluţionarea contestaţiilor, sunt afişate rezultatele finale, pe 30 iunie.
Citește și: Fost campion MMA, condamnat la închisoare
0 Comentarii