Web Analytics

Simpozion sociologic de înaltă ţinută la Bogaţi de Ziua Europei

de | 16.05.2018 21:55 | Actualitate

17 Bogati02Ziua de 9 mai a avut o semnificație deosebită pentru comuna Bogați. Odată cu Ziua Europei, au fost sărbătoriți și cei 80 de ani de la cercetarea sociologică a localității. Acest eveniment a întâlnit în sala mare a primăriei numeroși sociologi și cadre universitare (conferențiari, lectori, doctori) atât din Argeș, cât și de la Universitatea din București.
Programul a fost încărcat și de lungă durată, mai ales că au luat cuvântul numeroase personalități, care au abordat o varietate de subiecte pe tema sesiunii de comunicări științifice. Întrucât la acest eveniment a luat parte și fiul profesorului universitar Miron Constantinescu, acestuia i-a fost acordat, din partea organizatorilor, titlul post mortem de „Cetățean de onoare al comunei Bogați” pentru tatăl său. S-a continuat cu decernarea plachetelor de onoare ale Asociației Române de Sociologie, una dintre acestea fiindu-i atribuită și primarului Ion Gârleanu, care a fost fascinat de acest eveniment.
17 Bogati01Drept dovadă, edilul comunei Bogați le-a adresat rugămintea tuturor participanților ca, atunci când vor mai organiza astfel de reuniuni, indiferent de locație, să îl cheme și pe el doar pentru a sta într-un colț și a-i asculta. Simpozionul a fost încheiat prin lansarea unei cărți a prof. univ. dr. Maria Constantinescu de la Universitatea din Pitești. Despre comitetul de organizare spunem că acesta a fost compus din: lect. univ. dr. Ion Gârleanu, drd. Decebal Floroaica, profesorii universitari doctori Cătălin Zamfir, Marian Voinea, Maria Constantinescu, Dumitru Otovescu și conferențiari universitari doctori Cornel Constantinescu și Dumitru Chirleșan.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii