Simona Bucura-Oprescu: „Numărul naşterilor în primele nouă luni din 2021, cel mai mic din ultimul deceniu!”

de | 18.11.2021 13:22 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Deputatul PSD Simona Bucura-Oprescu a transmis un comunicat de presă despre natalitatea din România.
„Numărul nașterilor în primele nouă luni din 2021, cel mai mic din ultimul deceniu! România se confruntă cu o criză demografică profundă. Datele statistice oficiale arată că numărul nașterilor din acest an este cel mai mic din ultimii 10 ani!
Concret, în primele 9 luni din acest an s-au născut 132.872 de copii, cu 7.000 mai puțini față de anul trecut. Și asta în condițiile în care anul 2020 a fost anul cu cele mai puține nașteri din 1967 până în prezent (-40.000 față de 2019)!

Citește și Simona Bucura-Oprescu, coiniţiator al legii „pentru subţierea dosarului cu şină”: „Debirocratizăm România!”

În contextul pandemiei de coronavirus, guvernele de dreapta nu au făcut nimic să încurajeze și să susțină familiile, iar rezultatele se văd. Mai mult, politicienii de dreapta au respins în Parlament un proiect de lege al PSD care avea în vedere tocmai un pachet de măsuri de creștere a natalității!
Consecințele scăderii demografice se vor resimți pe piața muncii, dar și în sistemul de educație, sistemul de pensii ș.a.m.d.
Este nevoie de măsuri urgente pentru a stopa scăderea demografică, astfel încât România să respire viitor!”, a transmis deputatul Simona Bucura-Oprescu în comunicatul de presă.
M.S.

Citește și Simona Bucura-Oprescu: „Proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a preţurilor la energie şi gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta”

Acest articol este despre: psd,psd arges,simona bucura oprescu

Distribuie!

Articol scris de Jurnal de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 
Romani in UK va recomanda: Concert Subcarpați 

Voiam sa va  spunem ca mult asteptatul concert romanesc din UK, Subcarpati, va avea loc pe 3 aprilie la Electric Ballroom.  Marea revedere Subcarpati era planificata inainte de inceputul pandemiei dar iata-ne ajunsi la momentul in care putem cu certitudine sa va...

Prima TV: MINISTRUL APĂRĂRII, VASILE DÎNCU, VINE LA INSIDER POLITIC
Prima TV: MINISTRUL APĂRĂRII, VASILE DÎNCU, VINE LA INSIDER POLITIC

 România, la înaintare! Situația politică din Ucraina, acțiunile Rusiei, dar și pozițiafermă a NATO, pun România în gardă. Chiar președintele Klaus Iohannis declara,la sfârșitul ședinței CSAT că “trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu”. Citește și: Procurorii...