# Cum a reușit PSD Argeș minunea? Aceea de a convinge oameni care nu au mai făcut politică până acum, toți argeşeni și neimpuși de la București, să candideze pe lista pentru Parlament. Și mă refer, evident, la rectorul Ovidiu Puiu, la liderul sindical Nicolae Pavelescu de la Dacia și la dr. Remus Mihalcea – managerul Spitalului Colentina.
– Le-am explicat că avem nevoie de dânșii. Societatea cere schimbare, schimbare în bine. Noi, oamenii politici, suntem obligați să o facem. Cea mai puternică armă pentru schimbarea în bine a nivelului de trai este educația. Iar rectorul Ovidiu Puiu poate contribui acum decisiv la schimbarea României prin educație. Schimbarea nu poate fi făcută fără oameni. Iar Nicolae Pavelescu știe să-i asculte și să-i reprezinte. Nicolae Pavelescu va lupta pentru schimbarea în bine a legislației muncii din Parlament. Remus Mihalcea a fost încă de la început în prima linie în lupta cu coronavirusul. De acum va lupta pentru sănătatea românilor direct din Parlament. Drepturile la serviciile medicale nu se negociază. Remus Mihalcea este garanția că generația celor de treizeci-patruzeci de ani se implică activ în a schimba lucruri. Cunoaște bine sistemul medical, a lucrat ca medic ORL atât la Pitești, cât și la Curtea de Argeș, este manager al Spitalului Colentina, este tânăr, competent, disciplinat, empatic. Va lupta din Parlament pentru ca România să nu mai treacă niciodată printr-o criză în care viața oamenilor să poată fi o loterie.
„Conducerea națională a PSD ne-a transmis că Argeșul are cea mai bună echipă de candidați din România”
# Care a fost feedback-ul de la București față de această schimbare radicală de strategie, de resursă umană și de poziționare pe piața politică? Ce a zis, de exemplu, președintele Marcel Ciolacu?
– Conducerea națională a PSD ne-a transmis că Argeșul are cea mai bună echipă de candidați din România.
# Cât de greu a fost să treceți de la oameni cu anumite probleme de imagine, la profesori, medici (apropo, aveți trei medici pe listele pentru Senat și Camera Deputaților), economiști, ingineri, și tineri antreprenori?
– Echipa Ion Mînzînă, Cristian Gentea, Simona Bucura-Oprescu și-a asumat regenerarea PSD Argeș. Ne-am asumat regenerarea, ne-am asumat riscurile. Am înțeles că avem obligația de a aduce dezvoltare economică și socială pentru Argeș, că avem obligația să impunem respect la București și să coagulăm energia și capacitatea argeșenilor pentru a aduce Argeșul pe primul loc. Argeșul poate fi pe primul loc politic, economic, social printr-un efort comun al tuturor argeșenilor, având lideri cu gândire strategică, lideri dăruiți comunității argeșene, lideri de tracțiune și acțiune.
# Care e rolul Simonei Bucura-Oprescu, candidat pe poziția 1 la Camera Deputaților, în acest triumvirat care conduce PSD Argeș, alături de președintele Ion Mînzînă și președintele executiv Cristian Gentea? Cum v-ați caracteriza în cadrul acestei echipe?
– Despre rolul meu trebuie să vorbească ceilalți, nu eu. Faptele mele trebuie să fie înaintea vorbelor mele. Rămânem uniți, așa cum am plecat la drum. Unul lângă altul și împreună cu colegii noștri am câștigat competiția din partid și am avut o victorie frumoasă la alegerile locale. Au fost cele mai complicate alegeri după 1990, dar le-am câștigat. Câștigăm și alegerile parlamentare, fiindcă suntem oameni serioși și reprezentăm un partid serios. Candidații PSD și programul PSD sunt garanția schimbării în bine a legislației românești, pentru siguranța unui trai mai bun.
# Aveți 40 de ani, dar peste 20 de când ați intrat în PSD. Vă amintiți prima zi?
– Da, amintirea primei zile în PSD este foarte proaspătă pentru mine. Am venit la partid. I-am întâlnit pe domnul Nicolae Ionescu și pe domnul colonel Bărbărie.
Le-am cerut o adeziune și le-am spus ce vreau să fac. Eram tânără și îmi doream să schimb lumea. Politica este mijlocul prin care puteam să o fac. După-amiază m-a sunat domnul Filip Georgescu, l-am întâlnit și am început construcția organizației de tineret PDSR. Apoi partidul mi-a schimbat viața, în fapt a devenit parte din ea.
„Caut să mă înconjor de oameni buni. Muncesc cât de mult pot”
# Cum e Simona Bucura-Oprescu în afara politicii?
– Sunt om care caută bunătatea. Zic că sunt un om bun. Caut să mă înconjor de oameni buni. Muncesc cât de mult pot. Lupt să fiu vrednică de încredere și să se poată conta pe mine. În felul meu, mă dăruiesc în tot ce fac, de la cele mai mărunte lucruri, la lucrurile mari.
# Ce preocupări și pasiuni are Simona Bucura-Oprescu?
– Iubesc oamenii. Îmi place să zâmbesc, îmi place să ajut. Îmi place să călătoresc citind, citesc pe apucate, iar atunci când îmi place o carte o recitesc de multe ori, de fiecare dată descoperind sensuri noi.
# Ce mesaj aveți pentru oamenii tineri care ar vrea să intre în politică, dar încă au ezitări?
– Viața este cum ne-o facem. Țara este cum o dezvoltăm. Partidele politice nu pot fi ameliorate decât din interior. Este mai ușor să fii deznădăjduit decât să fii silitor. Este mai ușor să știi decât să faci. Dacă vrem o țară “ca afara”, noi trebuie să ne-o facem aici, acasă. Trebuie să știm, să vrem și să putem. Tinerii pot regenera România, tinerii pot dezvolta Romania, tinerii pot schimba în bine România, trebuie doar să se implice!
Realizat de Asociaţia Jurnalul de Argeş la comanda PSD – Organizaţia Judeţeană Argeş, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020
Mamaie,nu mai vorbiti voi astia din PSD! Ne-ati mintit 30 de ani ca faceti marea cu sarea! Esec total,ne-ati ruinat. Si acum tot voi vreti sa ce?!
Du-te femeie si lasa-ne…
De voi suntem satui pana peste cap. La fel suntem lamuriti si cu PNL-ul asta „reformat” care ia toti traseistii de la voi.
Singura noastra sansa e sa se trezeasca lumea si sa va dea liber si voua si PNL-istilor!