Web Analytics

Simona Brătulescu: Scrisoare către generația mea

de | 22.05.2019 23:02 | Actualitate


,,Te salut, generație în blugi!” – este refrenul care răsuna pe scena Cenacului Flacăra. Era salutul care te făcea să te simți atât de liber, deși erai sub comunism. Starea de libertate, însă, nu ține de un regim sau altul.
Astăzi, deși pare a beneficia de toată libertatea din lume, generația mea poartă cu ea mai multe întrebări decât oricând. Către ce ne îndreptăm? Care sunt modelele demne de urmat? Ce Românie ne dorim să lăsăm copiilor și nepoților noștri? Care sunt valorile europene care ni se potrivesc? Cât de flexibil trebuie să fii în raport cu partenerii externi și care sunt compromisurile care te compromit? Sunt întrebări la care singuri trebuie să ne răspundem, depărtându-ne puțin de zgomotul și dezinformarea din jur și alegând ceea ce ni se potrivește, nu ceea ce încearcă alții să aleagă pentru noi.
Fac parte din generația cu cheia la gât și probabil de aceea am învățat să descui aproape orice. Am descuiat idei preconcepute, am descuiat uși care păreau greu de deschis, am descuiat inimi și mi-am croit propriul drum pentru că de mică am fost învățată că trebuie să muncesc pentru ceea ce îmi doresc. Știam că este prea devreme pentru a primi pe tavă o Românie așezată și că eu însămi trebuie să pun umărul pentru a trăi în acea țară la care cu toții visăm.
Ca oricare persoană din generatia mea, și așteptările îmi erau mari, până când am decis să transform… așteptarea în acțiune. De atunci, doar asta fac: acționez și încerc să schimb în jurul meu lucrurile astfel încât lumea în care trăiesc să devină mai bună, mai corectă, mai frumoasă. Este ceea ce poate să facă oricare dintre dumneavoastră, indiferent de domeniul în care activați.
Am sprijinit, am încurajat și am promovat oameni tineri; din echipa mea fac parte, alături de colegi cu o vastă experiență, mulți dintre cei cu care am împărțit o generație. Ne știm, ne cunoaștem, ne recunoaștem și am ales drumul cel mai greu: drumul celui care nu se mulțumește să stea deoparte.
Generație în blugi, dar cu smartphone, eu știu că noi nu vom fi, precum părinții noștri, încă o generație de sacrificiu, pentru că nu este un sacrificiu să mai pui o cărămidă la casa în care vrei să locuiești.
Te invit să mi te alături, pentru că unde-s mulți, România crește!
Cu respect,
Simona Brătulescu, președinte ALDE Argeș

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Draga doamna, eu sunt poate tot din generatia dvs si doresc sa las copilului meu o Romanie in care coruptii sa fie in puscarie nu la butoane. Pana una alta ALDE este la guvernare mana de mana cu un partid plin de corupti, urmas al partidului comunist. Asa ca mai e mult pana departe !