Web Analytics

Simona Brătulescu: „Un salariu mai mare pentru cei care au investit mai mult timp şi bani în propria pregătire este o chestiune ce ţine de normalitate”

de | 15.11.2018 13:00 | Economie

Începând de anul viitor, salariul minim va fi diferențiat în funcție de studii, anunță ALDE Argeș. Măsura a fost aprobată deja de către Guvern și ar urma să intre în vigoare pe 1 decembrie, însă ar fi aplicată din luna ianuarie a anului viitor. Astfel, din 2019, salariul minim va fi de 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare şi pentru cei care au minimum 15 ani vechime.
„În ciuda tuturor controverselor iscate în jurul acestei măsuri, un salariu mai mare pentru cei care au investit mai mult timp și bani în propria pregătire este o chestiune ce ține de normalitate. Înțelegem reticența oamenilor de afaceri, întrucât plata unor salarii mai mari presupune și o bază mai mare de impozitare. Pe de altă parte, un angajat plătit mai aproape de adevăr, de ceea ce se câștigă și în alte state europene, înseamnă un angajat mai determinat să aducă plus valoare în firmă. Altfel, riscăm să rămânem cu un deficit de forță de muncă și mai mare decât cel din prezent. Trebuie creat un echilibru între dorința legitimă de a obține profit a mediului de afaceri și necesitatea angajaților de a obține niște venituri care să le acopere măcar strictul necesar”, a declarat Simona Brătulescu, președinte al ALDE Argeș.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii